Нов изключително компактен робот с универсално приложение M-10iD/12 от FANUC

09.01.2018 г.4 мин.

In Macedonian


Японската компания FANUC, световен лидер в производството на промишлени роботи, представя следващото поколение на доказаната серия роботи M-10iA. „Новият модел M-10iD/12 е първият от новата серия M-10iD – наследник на добре познатия и утвърден негов предшественик M-10iA/12. Доставките на новия робот ще започнат поетапно през 2018 г., за да улеснят потребителите в плавното преминаване към това ново поколение роботи“, съобщиха за Инженер.bg от ФАНУК България.„M-10iD/12 се характеризира с висока скорост на осите и най-добрата точност в своя клас. Изработен специално за тесни работни пространства, този високопроизводителен робот може да се използва и в приложения, при които се налага горен монтаж. Освен това, благодарение на големия обхват на осите, роботът M-10iD/12 предлага оптимално използваемо работно пространство за още по-висока производителност на технологичния процес, поясниха от дружеството на FANUC у нас.

 

Всички гъвкави маркучи и кабели са напълно вградени – кабелите се отвеждат през кухото манипулиращо рамо, китката и тялото на робота. Това позволява лесно и надеждно разполагане на кабелите за различни сензори и камери, въздушни тръбопроводи и всякакви други елементи, напълно премахвайки външните кабели, които пречат на периферното оборудване. Това от своя страна води до минимизиране на усилията за вграждане, както и до оптимизиране на продължителността на експлоатационния живот на кабелите.

 

Усъвършенстваната монтажна повърхност в задната част на рамото на робота, заедно с издължения профил и компактните му размери, правят M-10iD/12 оптимално решение за използване в компактни роботизирани работни клетки. С полезен товар от 12 kg този робот е най-добрият в своя клас.

 


Както всички роботи на FANUC, M-10iD/12 поддържа различни интелигентни функции, включително вградената система FANUC iRVision. Към нея е възможно да се добави широк спектър от софтуерни опции, както и специални функции за безопасност, например FANUC Dual Check Safety. Софтуерният симулационен пакет Roboguide може да се използва офлайн, като улеснява проектирането и подобрява инженерния процес.

 

„Новият робот M-10iD/12 увеличава значително производителността на потребителските приложения, благодарение на оптималното придвижване, лесната инсталация и намалените разходи за придобиване, които се дължат на безпроблемната му интеграция с технологичното оборудване. Освен това, той може да се управлява интуитивно от новия графичен потребителски интерфейс", споделя Матео Ферари, продуктов мениджър на направление „Роботи“ във FANUC Europe.

 

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: ФАНУК България, Fanuc

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/