Работещи решения привлякоха вниманието на малки и големи на щанда на БР Техника по време на форума MachTech & InnoTech 2022

21.09.2022 г.5 мин.

Още с влизането си в зала 1 на MachTech & InnoTech 2022 вниманието на посетителите бе привлечено от впечатляващите експонати на щанда на водещата българска инженерингова и търговска фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника). За поредна година екипът на компанията заложи на работещи експонати, които представиха реалните възможности на продуктите и системите на Bosch Rexroth, чиито основен търговски партньор и официален сервизен център за България е БР Техника.

Манипулиращият кобот на придобитата от Bosch Rexroth датска компания Kassow Robots, който е новото попълнение в портфолиото на Rexroth, бе показан от БР Техника за първи път в България. „Коботът е със 7 оси и позволява достигането на обекти в много тесни пространства без възникване на грешка в движенията му. Допълнителната ос му дава още едно предимство за внедряване и работа в различни приложения от леката промишленост, електрониката и манипулиране на компоненти с малко тегло“, разказаха за Инженер.bg от БР Техника.

Друг акцент на щанда на българската компания бе експонат на базата на стандартната транспортна система TS2 на Rexroth, която може да бъде задвижвана със зъбни ремъци или верижно в зависимост от приложението, но с добавен модул TS2 Booster с линеен двигател. Той се използва в приложения с дълги прави отсечки, в които скоростта е възможно да бъде увеличена значително или в приложения за монтаж със свръхточно позициониране, тъй като постиганата прецизност на движенията достига до 4 µ. Решението е разработено на модулен принцип, като експонатът бе с размери на носещата платформа 240х240 mm. Тя може да бъде и с размери 480х480 mm в зависимост от продукта.

Най-новото и най-интересното от портфолиото на Bosch Rexroth, което показа БР Техника на MachTech & InnoTech 2022, бе платформата Smart MechatroniX, която се състои от различни функционални китове, наречени Smart Function Kit. Те са предназначени за манипулиране, пресоване или дозиране, например на лепило или други течности. В онлайн модула потребителят може да зададе необходимата линейна конфигурация за движение по различен брой оси, работни ходове, товари и други показатели на приложението, а системата добавя съответните серводвигатели, сервозадвижвания, контролери и други електронни компоненти. По този начин клиентът получава цялостно решение, включващо механика и електроника, чието програмиране не изисква специални познания.

„На изложението показахме и компенсационния модул Smart Flex Effector, който все още е без аналог на пазара. Модулът може да се използва за повишаване на прецизността на движенията на различни роботи, като представлява активен компенсатор на грешката. Например, ако детайлът е поставен накриво, модулът дава възможност той да се самобазира по определени повърхности. Модулът си комуникира с робота, в който има 6 серводвигателя и голям брой сензори, като решението е изключително полезно за всички индустриални роботи, независимо от техния бранд“, поясниха от БР Техника.

Екипът на българската компания показа също и хидравличния агрегат от най-ново поколение CytroForce, представляващ компактно и енергийно-ефективно решение, което изразходва до 80% по-малко електроенергия – факт, който става все по-актуален в последно време с оглед на растящите цени на електроенергията.

Друг експонат на щанда на БР Техника, който посетителите можеха да видят, бе CytroPac – компактно хидравлично решение на Bosch Rexroth, което е предназначено също за повишаване на енергийната ефективност на приложенията, тъй като включва двигателите само тогава, когато има нужда от повишаване на налягането. CytroPac покрива мощностния диапазон на приложения до 4 kW и дебити до 35 l/min.

„Вниманието на посетителите на изложението бе привлечено и от електромеханичен цилиндър със сачмено-винтова двойка и серводвигател, който може да задвижва товари до 10 t и представлява алтернатива на хидравличните задвижвания“, добавиха още от БР Техника.

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Тагове: Bosch Rexroth, БР Техника, коботи, линейни технологии, хидравлика

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бюро за Развитие Техника ЕООД
http://www.brtechnika.com/