Новите роботи SCARA на FANUC съчетават скорост и прецизност

15.11.2018 г.3 мин.

Роботите SCARA на глобалния лидер в областта на роботизацията FANUC са предпочитан избор за предприятия, в които се извършва роботизиран монтаж на неголеми изделия. Уникалната конфигурация на SCARA е проектирана за различни операции по поставяне и вземане на материали. „Роботите SCARA с основание могат да се разглеждат като следващо техническо ниво по отношение на скорост и прецизност. Те представляват оптимално решение за операции по вдигане и преместване, монтаж, инспекция и опаковане“, информираха за Инженер.bg от ФАНУК България.Серията роботи SCARA включва два модела SR-3iA и SR-6iA с товароносимост, съответно 3 kg и 6 kg. И двата модела имат 360° работен обсег и благодарение на типа монтаж на основата заемат малко пространство. Интегрираните функции предотвратяват риска от заклещване.

 

Кога роботите SCARA са правилният избор?


Като се има предвид скоростта и повторяемостта на работните операции, роботите SCARA на FANUC са оптимално решение за увеличаване на производителността при манипулационни и асемблиращи операции.

 

С какви характеристики се отличават роботите SCARA?


 - Компактен дизайн;

 - Лесно възстановяване на работоспособността след аварийно спиране;

 - 360° работен обсег;

 - Софтуер iRProgrammer;

 - Нов контролер R-30iB Compact Plus;

 - Смарт функционалност;

 - Пулт за обучение;

 - Интелигентни функции;

 - Неизчерпаеми възможности.


Серията SCARA на FANUC е особено подходяща за монтажни, опаковащи и манипулиращи операции.

 

„Моделът SR-3iA е с 3 kg полезен товар, обхват 400 mm и ход 200 mm, а SR-6iA – съответно с 6 kg полезен товар, обхват 650 mm и ход 210 mm. Показателите за движението на новите роботи SCARA на FANUC са най-добрите в този клас“, добавиха в заключение от ФАНУК България.

 

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: ФАНУК България, FANUC

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/