Новият „пъргав тежкоатлет” на Fanuc – представяме ви робота M-2000iA/1700L

29.10.2015 г.3 мин.

Лидерът в областта на индустриалната автоматизация и роботизацията Fanuc Europe Corp. пусна на пазара най-силния робот, поддържащ нови възможности – M-2000iA/1700L, информираха за Инженер.bg от дъщерното дружество на фирмата у нас Фанук България. „С полезната си товароносимост от 1.7 тона и работен ход от 6.2 метра, той осигурява максимална гъвкавост при дейности с големи и тежки предмети”, коментираха от компанията.


„С новия M-2000iA/1700L Fanuc отправя предизвикателство към земното притегляне и автоматизацията – такава, каквато я познаваме. 1700L разполага с близо 4.7 метра обсег и заедно със силната му китка със защита IP67, тази широка работна зона превръща робо-помощника в перфектния избор за операции, изискващи максимална свобода на действие”, категорични са от Фанук България.


Благодарение на голямата си полезна товароносимост и обсег, 2000iA/1700L може да замести стандартните кранове, повдигачи и транспортьори, като увеличава производителността и премахва необходимостта от опасна ръчна работа.


 

„Подобрената товароподемност на модела е идеален начин да се добави гъвкавост към операциите по манипулиране на тежки материали. Автоматизирането на тези области позволява да бъдат редуцирани експлоатационните разходи, да се подобрят времената за цикъл и значително да се ограничи риска от повреда на производствените материали”, заявиха от Фанук България.Гъвкавостта на шест оси в съчетание с обширната работна зона позволяват на „пъргавия тежкоатлет” да премества и поставя обекти в границите на голямо работно пространство с изключително висока степен на прецизност. Визуалното проследяване и готовата за използване система iRVision на FANUC пък дават възможност на 2000iA/1700L да открива и извършва манипулации дори с най-тежките предмети.

 


„Способен без усилия да повдига и позиционира цяла автомобилна каросерия в границите на широката си работна зона, този робот е проектиран да подобрява работния поток, да увеличава ефективността и да намалява разходите”, коментираха в заключение от фирмата-производител.


 

Източник на снимковия материал: Фанук България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/