Нова серия нишкови електроерозийни машини Robocut алфа-CiB от Fanuc стъпва на европейския пазар

01.07.2016 г.3 мин.

Лидерът в областта на индустриалната автоматизация и роботизираните решения Fanuc Corporation обяви дебюта на нова серия нишкови електроерозийни машини на европейския пазар, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество у нас Фанук БългарияТова е серията FANUC Robocut -CiB, която ще замени досегашната -CiA. Европейската премиера на новите електроерозийни машини -CiB ще бъде през септември на изложението AMB в Щутгарт.


Новата серия електроерозийни машини Robocut обхваща три модела: досега съществуващите ROBOCUT -C400iB и ROBOCUT -C600iB, както и новото попълнение Robocut -C800iB. В рамките на усъвършенстваната продуктова серия моделът -C600iB запазва досегашните си параметри, а -C400iB увеличава площта си на на рязане до X400xY300xZ255 mm при капацитет от 500 kg за обработван детайл.


Новият модел -C800iB притежава режеща площ от X800xY600xZ310 mm. „Той е подходящ за предприятия с големи пресформи, както и за компании, които търсят области за разширение на бизнеса си“, допълниха от Фанук България.


Електроерозийните машини от новата серия -CiB се отличават с компактност и висока производителност. „Нишковите машини за електроерозийно рязане с потапяне вече се характеризират с по-висока точност на рязане, както и с вграден механизъм за подобрено освобождаване на детайла чрез новия контролер за гъвкаво освобождаване FPC. Симетрично конструираната излята чугунена конструкция на машината е оптимизирана за по-висока здравина и термична стабилност с оглед посрещане на все по-високите изисквания от висока прецизност“, коментираха от Фанук България.Машините за електроерозийно рязане FANUC Robocut -CiB се управляват от най-новата серия 31i-WB ЦПУ с тъч-скрийн технология и поддържат новия потребителски интерфейс FANUC iHMI. “Мощното ЦПУ управление предлага най-усъвършенстваните ЦПУ функции в технологиите за управление, както и възможност за управление на софтуера Robocut CAMi директно от ЦПУ екраните“, допълниха от Фанук България. Софтуерният инструмент за настолен компютър ROBOCUT Linky, който позволява на оператора да следи състоянието на машината в реално време, също е изцяло нов с лесен за употреба интерфейс. „Към серията се предлага и бързостартиращият пакет Robot QSP, който позволява по-лесна интеграция на роботи за обслужване на машината“, подчертаха в заключение от Фанук България.Източник на снимковия материал: Фанук България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/