Монтюпе ще произвежда иновативна цилиндрова глава с уникална комбинация от технически параметри

04.09.2018 г.4 мин.

Монтюпе е бенефициент по два проекта, финансирани по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) 2014-2020, което е ясен знак за неспиращото развитие и за стремежа към повишаване на производителността и подобряване на работните условия в предприятието, съобщиха за Инженер.bg от компанията. Един от продуктите се отнася до въвеждане в производство на иновативна цилиндрова глава. У нас дъщерната фирма на френската индустриална група Montupet е специализирана в производството на цилиндрови глави и носачи за световноизвестни автомобилни марки.Монтюпе ще внедри в производството си и ще реализира иновативен продукт – цилиндрова глава за бензинов двигател с непостигана досега комбинация от технически параметри на базата на уникална сплав с изключително висока еластична издръжливост. „Това, към което се стремим, е оптимална съвкупност от издръжливост на метала, малък обем на двигателя, висока мощност за обема, при спазване на най-високите настоящи и бъдещи еконорми Euro 6 и Euro 7. Главата ще е с минимални размери и минимум алуминий, вложен в нея“, поясниха от българското производствено дружество.


Продуктът е със значителен потенциал за успешна реализация изцяло на международния автомобилостроителен пазар, което е една от причините проектът за неговото внедряване да бъде одобрен за финансиране по процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията". Общата стойност на сключения договор е 2 999 861 лв.


В ход е и още един проект по ОПИК, в рамките на който Монтюпе ще повиши енергийната си ефективност, изпълнявайки мерки, препоръчани в доклад от обследване, изготвен за целите на процедурата. „Разработихме проекта, за да постигнем устойчив растеж и да повишим конкурентоспособността си. Това е чудесна възможност, предоставена на българските компании от процедурата „Повишаване на енергийната ефективност в големи предприятия"“, коментираха от Монтюпе.


Изпълнението на проектните дейности ще гарантира намаляване на разходите за производство на единица продукция и ще повиши устойчивостта и ефективността на предприятието в дългосрочен план. „Целта ни е да бъдат намалени производствените разходи за ел. енергия, влизащи в себестойността на крайната продукция, и така да повишим маржа на печалбата и рентабилността на компанията“, обясниха от дружеството. Стойността на този проект е близо 5 400 000 лв.


„Полагаме всички възможни усилия, за да затвърдим позициите на Монтюпе на световния пазар на автомобилни двигатели. Стараем се нашето производство да е устойчиво и все по-привлекателно за млади и утвърдени специалисти от технологичния бранш“, подчертаха от компанията.


Повече информация за Монтюпе ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Монтюпе

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Монтюпе ЕООД
http://www.montupet.bg