Машините за фибролазерно рязане на листов материал от серия C на Bodor Laser – икономични, иновативни и практични

16.10.2020 г.5 мин.

Машините от серия C на Bodor Laser са предназначени за рязане на листов материал и отговарят на изискванията за обработка на части в повечето индустриални отрасли, като гарантират постоянно високо качество на обработка. „Благодарение на носещата конструкция и на оптималната сила на обработка, общите механични характеристики на оборудването са оптимални. То използва съвременна концепция за подобряване на производителността чрез фибролазерно рязане. Високата скорост на рязане, спомагателното зареждане и изваждане на обработените части и ефективното производство намаляват разходите за труд“, информираха за Инженер.bg от Бодор България, изключителен представител у нас на доказания производител на машини за лазерно рязане Bodor Laser.

Машините за лазерно рязане се използват широко в електрониката, електротехниката, машиностроенето, литиево-йонните технологии, опаковъчната промишленост, фотосоларните инсталации, автомобилната и други индустрии.

Серията машини за лазерно рязане на листов материал C се характеризира с цялостен защитен корпус, изолиране на лазерното излъчване, автоматично отвеждане на димни газове и прахови частици и гарантирана работната зона с висока честота. Те са със заварена основа и конструктивни сглобки от жлебове и щифтове. Използването на традиционната китайска конструкция от щифт и жлеб осигурява по-голяма носеща способност. Точковите заварки и опорната част гарантират дълготрайна стабилност при работа“, поясниха от Бодор България.

Система за бърза смяна на две маси

Бързата смяна на двете маси значително подобрява ефективността. Предавателният механизъм е зъбна рейка, която осигурява по-висока надеждност и по-голяма прецизност, като пести време за подаване на материала, и по този начин повишава ефективността.

Лазерна глава Bodor Genius

  • Автофокус. Подходящ за установяване на няколко фокусни разстояния. Фокусът се регулира автоматично в процеса за постигане на максимална ефективност при рязане на метални листове с различна дебелина.
  • Прецизност. Отделната настройка на фокусното разстояние за перфорация и фокусното разстояние за рязане съответно увеличава прецизността на обработка.

Изтеглена алуминиева греда

Използването на авиационен алуминий гарантира повишена твърдост, значително намалява деформацията на гредата по време на работа при висока скорост и подобрява маневреността и ефективността на обработката.

Автоматично избягване на препятствия чрез интелигентна система за предупреждение

Радиолокационната система с обхват 360° предвижда и открива всякакви препятствия, осигурявайки висока скорост на движение по оста Z, без да допуска стълкновения.

По-висока ефективност, по-малко разходи

По-ниската честота на повреди на лазерната глава съответно намалява разходите за поддръжка и така удължава експлоатационния живот на оборудването. Избягва се спирането на производството, причинено от стълкновения, и се осигурява неговата непрекъснатост.

По-висока скорост на рязане с Bodor Cutting 2.0

Усъвършенстваното азотно рязане гарантира, че скоростта на рязане е поне четири пъти по-висока от обикновеното рязане. Гладката повърхност на среза спестява необходимостта от други процедури. По-високата ефективност на обработката спестява разходи за труд.

За облачната платформа BodorCloud

BodorCloud е IoT облачна платформа за лазерни CNC машини. „Компанията осигурява следпродажбена поддръжка през облачната платформа BodorCloud“, поясниха от Бодор България.

Основни предимства на машините за фибролазерно рязане от серия C:

  • Цифрово управление на оборудването и съхранение на проследими данни;

  • Мониторинг на оборудването в реално време, автоматичен авариен сигнал за неизправност;

  • Възможен достъп от няколко устройства, универсален информационен дисплей;

  • Сензорен екран 21.5“ с голяма площ на дисплея и лесно управление;

  • Функция за авариен сигнал при ниско налягане на спомагателния газ. Мониторинг на налягането в реално време на газа и предупреждения за аномалии, гарантиращи качество и точност на рязане, и напомнящи на операторите да сменят газа навреме;

  • Операционна система Bodor Pro. Независимата операционна система R&D на Bodor реализира оптимален вид на графиките. „Оптималното логическо програмиране и софтуерно взаимодействие по отношение на управлението осигуряват отлични резултати и ефективно оптимизират използването на листовия материал“, допълниха от българския офис на Bodor;

  • Функция за автоматично смазване. Смазките, предоставени с оборудването, гарантират нормалната и високоскоростна работа, значително подобрявайки точността на рязане. Функцията за авариен сигнал за анормално ниво на течността може ефективно да удължи експлоатационния живот на трансмисионния механизъм.

Източник на снимковия материал: Бодор България, Bodor Laser, freepik.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бодор България ЕООД
http://www.bodor.bg