Луфтханза Техник София инвестира 35 милиона евро в разширение на базата си

04.11.2017 г.3 мин.

Луфтханза Техник София планира изграждането на нов хангар, 3 нови производствени линии и нова 6-етажна сграда, като планира да разкрие и над 200 нови работни места, съобщиха за Инженер.bg от компанията. За годините присъствие в страната ни инвестициите на международното дружество в оборудване, съоръжения и обучение на служителите достигат 100 млн. евро. Предстоящите инвестиционни дейности са съвместен проект с Бългериан Еъруейз Груп и възлизат на близо 35 млн. евро. След разширението на базата в столицата, Луфтханза Техник София ще се превърне в най-голямата ремонтна  мощност в Източна Европа.


Луфтханза Техник София покрива пазари в цяла Европа, Русия, Арабския полуостров и Северна Африка. В момента, със своите 4 хангара и 8 производствени линии, българското дружество осъществява базово и линейно обслужване, като едновременно могат да се ремонтират 8 самолета. Извършват се и IL-/D чекове, които включват целия спектър от допълнителни услуги, сред които боядисване, интериорни решения и AOG support. Такъв вид обслужване се извършва само в 6 от базите на Lufthansa.


С разкриването на новите работни места, общият брой на персонала в  Луфтханза Техник София ще достигне 1300 човека. При досегашния състав на човешкия ресурс 550 от служителите са ангажирани с производствения процес в България, а останалите 550 са разпределени в останалите бази на компанията по света. „Това дава на служителите ни възможност да обслужват самолети на авиопревозвачи като: Lufthansa, Swiss Airways, British Airways, Qatar Airways, Austria Airways, Ryanair, EasyJet и др., с които  Луфтханза Техник поддържа договорни отношения“, коментираха още от компанията.Даниел Хофман (Daniel Hoffmann), изпълнителен директор на фирмата, заяви, че в новия хангар ще може да влезе по-голям ширококорпусен самолет. „Горди сме с това, което нашите специалисти в България са постигнали и виждаме голям потенциал за развитие, предоставяйки висококачествени услуги и решения за нашите клиенти“ , добави още г-н Хофман.


Още едно специално съоръжение обогатява възможностите на софийското подразделение. Чрез него екипите могат да инсталират антени за интернет в самолетите и по този начин да осъществяват модификации и тестове директно в летателните машини, а не както досега – в хангарите.


Информация за Луфтханза Техник София ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Lufthansa Technik Sofia

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Луфтханза Техник София ООД
https://www.lufthansa-technik.com/lufthansa-technik-sofia