Либхер-Хаусгерете Марица „запали“ в сърцата на ученици от Пловдив интерес към техниката

06.02.2019 г.3 мин.

In Macedonian   In Serbian


Либхер-Хаусгерете Марица, дъщерно дружество на международния концерн Liebherr у нас, отвори вратите на своя завод за учениците от 6-ти и 7-ми клас в Основно училище „Васил Петлешков“ в гр. Пловдив. Компанията, чиято производствена дейност е съсредоточена в областта на бялата техника, показа на любопитните и ученолюбиви деца как се изработват някои от техническите продукти, които произвежда, информираха за Инженер.bg от дружеството.

 

 

Инициативата на Либхер-Хаусгерете Марица е част от „Програма за ранна кариерна ориентация“, разработена от „Фондация Бауерзакс“, която цели от ранна възраст да запознае учениците с реалната бизнес среда на утвърдени фирми.

 

„В ролята си на една от най-големите и водещи компании в региона, посрещнахме 67 ентусиазирани ученици. Радваме се, че успяхме да събудим интереса им към професиите, изискващи техническо образование”, коментираха от Либхер.

 

 

За учениците денят в производствената база стартира с кратки видеопрезентации, показващи основните дейности на технологичната група Liebherr. След края на прожекцията, възпитаниците на ОУ „Васил Петлешков“ разгледаха различни части на   завода, за да видят как работят машините и откъде всъщност идват хладилниците.

 

Децата имаха възможността да посетят и учебния център на пловдивското дружество, където към момента се провеждат професионални обучения за „Машинен техник“, а скоро предстои да започнат и курсове за „Техник по автоматизация“. С различни забавни и логически игри, при които малките гости трябваше да проявят  концентрация, логическо и пространствено мислене, обучителният център се превърна в най-атрактивната и пленителна част от предприятието.

 

 

„В края на кариерния ден видяхме много детски усмивки и очи, пълни с блясък и ентусиазъм. Радваме се, че успяхме да покажем на малчуганите колко са важни всъщност образованието и обучението в разнообразни сфери“, заявиха с гордост от Либхер-Хаусгерете Марица.

 

Повече информация за Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 


Източник на снимковия материал: Либхер-Хаусгерете Марица

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/