КАД Пойнт: Новата версия Rhino 7 е налична! Вижте основните подобрения и нови функции

21.12.2020 г.3 мин.

От компанията Robert McNeel & Associates обявиха новата, седма версия на софтуера Rhino, която е с редица нови функции и подобрения. Сред основните са Subdivision геометрията (SubD), с която е възможно създаване на сложни свободни форми чрез изтегляне на ръбове и повърхности на модела, както и Named Selections – удобна функция, с която може да се записва кои обекти са посочени и след това отново да се извиква тази селекция, споделиха за Инженер.bg от КАД Пойнт, водеща българска компания, предлагаща CAD/CAM, EDA софтуер, поддръжка и обучения за широка гама от софтуерни продукти.

„Седмата версия на софтуера за сложно тримерно моделиране Rhino е едно от най-значимите обновявания до момента от компанията Robert McNeel & Associates. В това издание са отключени напълно нови работни потоци за моделиране и много от функциите са усъвършенствани“, допълниха от КАД Пойнт.

Сред тях са: 

  • QuadReMesh – преоразмеряване на обекти до квадратична мрежа (Quad Mesh) чрез адаптивни параметри и отчитане на ръбовете на обекта; 
  • Подобрена редакция на пресечните ръбове на мрежи и нова команда MeshSelfIntersect за самопресичаща се мрежа; 
  • Проверка за пресичания чрез новата Clash команда между две селекции от обекти; 
  • Подобрено представяне на модели с много вградени блокове (nested blocks), както и с много текстови обекти и детайлни изгледи; 
  • Рендер оптимизация чрез подобрено използване на CPU и GPU хардуер; 
  • Inside.Revit – приложение, което осигурява безпроблемен достъп на Rhino и Grasshopper функционалност в среда на Autodesk Revit.

 „Чрез новия Layout панел с чертежите в модела и техните размери Вие можете по-лесно да се ориентирате, отколкото чрез стандартната хоризонтална лента.

Включени са интелигентни текстови обекти, които прочитат информация от модела или чертежа, и се подновяват при промяна. Софтуерът е обновен и по отношение на градиентните щриховки с преливане на два цвята и задаване на прозрачност. Освен всичко изброено, Rhino 7 разполага с нов Emissive тип материал, който излъчва светлина и създава изключителен фотореализъм“, споделиха в заключение от КАД Пойнт. 

Източник на снимковия материал: КАД Пойнт, Robert McNeel & Associates

Тагове: CAD/CAM софтуер, Robert McNeel & Associates, КАД Пойнт, проектиране

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

КАД Пойнт ЕООД
http://www.cadpoints.com/