БИБУС: Нова задвижваща система на Kollmorgen демонстрира предимствата на решенията от един доставчик

10.09.2020 г.4 мин.

Компанията Kollmorgen обяви пазарния дебют на серията 2G Motion System – задвижващо серворешение от най-ново поколение. „То е специално разработено, за да разгърне потенциала на сервозадвижването AKD2G и на серводвигателя AKM2G на Kollmorgen по отношение на производителността. Всички елементи на двигателя и на задвижването, например честота на превключване, комутационни алгоритми и магнити на двигателя, са прецизно координирани. По този начин се избягва несъвместимостта на компоненти, които са от различни производители“, информираха за Инженер.bg от БИБУС България, дългогодишен партньор на Kollmorgen у нас.

Резултатът е система, която предлага максимална производителност и ефективност, дори и в най-взискателните приложения, включително за индустриален печат, лазерно рязане, опаковане, роботизирани технологии, тестване и измерване, машинни инструменти и др.

Основни предимства на 2G Motion System са:

Намалени изисквания за пространство

При създаването на нови конструктивни решения в машиностроенето серводвигателите AKM2G дават възможност за намаляване на габаритните размери, сложността и заеманото пространство, като в същото време постигат мощността и производителността, необходими за съответните приложения. Двигателите AKM2G могат също така да бъдат интегрирани директно в съществуващите машинни конструкции, като повишават производителността в сравнение с конкурентни двигатели, без това да налага използване на по-голям типоразмер. Сервозадвижванията AKD2G включват опции SafeMotion, разширяеми I/O и модели с двойни оси, но при запазване на същите размери.

Повишени динамични показатели

Благодарение на по-високия въртящ момент и по-голямата мощност, серводвигателите AKM2G са в състояние значително да намалят времето за индексиране, движение и установяване при използване на същия или на по-малък типоразмер.

По-бързо проектиране и пускане в експлоатация

Системата 2G Motion System оптимизира производителността при всяка конфигурация, като пести време и усилия на проектантите по оценка на комбинациите от компоненти на различни производители.

По-малко разходи за машината

„Решението с един кабел, задвижванията с две оси, както и възможностите за използване на компоненти от различни производители намаляват разходите за материали и монтаж на машината. Подобрената ефективност на двигателя и задвижването води до намалена консумация на енергия и до по-малки експлоатационни разходи“, поясниха от БИБУС България.

Поддръжка на специални функции

„Системата включва и много специални функции, като например Servo Kollmorgen on Chip™, SafeMotion Monitor, графичен потребителски интерфейс WorkBench, вариант с разширени I/O, широк диапазон от опции за обратна връзка, изпълнения с един и с два кабела, както и опции за осите, монтажа и конекторите, опция за спирачна система с фиксатор и мн.др.“, коментираха в заключение от БИБУС България.

Източник на снимковия материал: БИБУС България, Kollmorgen, freepik.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

БИБУС България ООД
http://www.bibus.bg