БИБУС България: Изпитайте силата на цифровата хидравлика с уникалните за пазара помпи Digital Displacement® на Danfoss

19.03.2023 г.3 мин.

Помпата Danfoss Digital Displacement® (DDP) е една от най-ефективните помпи с отворен контур и регулируем работен обем на пазара. Тя е и единствената помпа с цифрово управление в областта на хидравличните машини. Дигиталният контролер на помпата DPC12 управлява всяко бутало поотделно, променяйки дебита на помпата по електронен път и осигурява неговото бързо и точно регулиране. „Като използва само толкова бутала, колкото са необходими според потребностите, помпата DDP постига изключително висока ефективност и ниски загуби на празен ход за целия работен диапазон“, съобщиха за Инженер.bg от водещата търговска и инженерингова компания БИБУС България, която е партньор на Danfoss в България.

„Уникалната конструкция с радиално разположени цилиндри на DDP осигурява изключително висока ефективност както при пълно, така и при частично натоварване. Освен това се постига отличен контрол върху дебита, благодарение на най-бързото време за реакция, което се предлага към момента на пазара и няколкото самостоятелни изхода в комбинация с компактно изпълнение“, допълниха българските специалисти.

Замяната на стандартна помпа с помпа Danfoss Digital Displacement® с един или няколко изхода може драстично да повиши производителността на хидравличните машини, като подобри контрола, намали потреблението на енергия и осигури дигиталната трансформация на приложенията. Предимства за клиентите са по-ниските вредни емисии и възможностите за намаляване на типоразмерите на двигатели или акумулаторни блокове. В каквито и приложения да бъде използвана, дигиталната помпа DDP на Danfoss може да осигури значителни ползи както днес, така и утре и занапред в бъдещето.

Функции и предимства на помпите с цифрово управление Danfoss Digital Displacement®:

За производители на оригинално оборудване:

  • Висока ефективност с кратък период на изплащане;
  • Една крачка пред конкуренцията чрез постигане на намалени емисии на CO2;
  • Компактно и многофункционално решение с няколко софтуерно контролирани изходи;
  • Цифровото управление позволява лесен мониторинг и диагностика на работата на помпата.

За оператори:

  • Ниска обща цена на притежание и намаляване разходите за енергия;
  • Намалено време на цикъла, водещо до повишена производителност;
  • Отлично управление на помпата чрез прецизен контрол;
  • Ограничени вредни емисии и намален високочестотен шум.

През 2022 г.  цифровата обемна помпа Danfoss Digital Displacement® получи две от отличията на престижните наградите Diesel Progress Summit. Това бяха най високото отличие „Постижение на годината“ и отличието „Силов агрегат на годината“, а един от съдиите нерече технологията „революционно постижение“.

Източник на снимковия материал: БИБУС България, Danfoss

Тагове: Danfoss, БИБУС България, дигитализация, помпено оборудване, хидравлика

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

БИБУС България ООД
http://www.bibus.bg