БГ Роботи представя новия KR IONTEC на KUKA – робот за всякакви задачи в категория полезен товар от 30 до 70 kg

14.08.2020 г.5 мин.

Един от световните лидери в областта на роботиката и автоматизацията – компанията KUKA, обяви пазарния дебют на нова продуктова серия. Роботът KR IONTEC е наследник на KR 60-3 и създава нови стандарти по отношение на гъвкавостта в средния клас полезна товароносимост. „Избирайки KR IONTEC, потребителят придобива изключително гъвкав робот с най-добрия работен обхват за своя клас и с различни възможности за монтаж. Тези характеристики го правят подходящ за широк спектър от приложения в диапазона на полезна товароносимост от 30 до 70 kg“, съобщиха за Инженер.bg от фирма БГ Роботи (Витто ООД), която внася, продава, поддържа и сервизира промишлени роботи KUKA в България – нови и втора употреба.

Независимо дали ще бъде монтиран върху пода, на стената или в наклонено положение, KR IONTEC впечатлява с компактен дизайн, който е с голям за класа си работен диапазон. Това позволява на потребителите да използват оптимално производственото пространство благодарение на малкото заемано от робота място. Той е с водо- и прахонепроницаема ръка и защитен двигател и намира универсално приложение на практика във всички производствени области. Опцията Foundry позволява използването му при високи температури поради широкия температурен работен диапазон от 0 °C до 55 °C.

KR IONTEC се отличава със висока производителност и качество, като в същото време изисква ниски инвестиционни разходи за робот с такова уникално разнообразие от възможни приложения.

Рентабилна и устойчива експлоатация

Благодарение на ниското потребление на енергия, ниските оперативни разходи и минималната необходимост от поддръжка, KR IONTEC значително намалява разходите на потребителите.

Максимална гъвкавост

Гъвкавата инсталация и възможността за промяна на полезния товар правят KR IONTEC подходящ за различни приложения, като той може да бъде адаптиран и към специфични изисквания.

Максимална експлоатационна готовност

Експлоатационната готовност на KR IONTEC е 99.999% със средно време безотказна работа 400 000 часа.

Оптимизиран дизайн

Благодарение на оптимизирания си дизайн, KR IONTEC позволява проектирането на компактни клетки с малка заемана площ.

Адаптация към процесите с натискане на бутон

Благодарение на цифровите режими на движение, действията на робота могат да се адаптират към различни процеси или работни операции, като при необходимост скоростта и прецизността е възможно да бъдат повишени.

Минимални разходи за техническо обслужване

Периодичната смяна на маслото на KR IONTEC се прави на всеки 20 000 работни часа. Концепцията на дизайна на китката е базирана на неизползване на ремъци.

Гъвкаво планиране на клетката и системата

Ефективното използване на работната област, малкото необходимо пространство и оптимизираният профил на робота позволяват проектирането на компактен дизайн на клетките.

Ниски разходи за складови наличности

„Роботът изисква 50% по-малко резервни части в сравнение с предшестващия модел. Гарантираната доставка на резервни части за следващите 25 години осигурява дългосрочна надеждност на планирането“, поясниха от БГ Роботи.

Гъвкава промяна на полезния товар

Корекцията на полезния товар на KR IONTEC може да се извърши и при вече монтиран робот. Това позволява максимална гъвкавост в производството.

Опростено въвеждане в експлоатация

„Оптимизираният инструмент за проектиране и бързото обучение с използване на доказана технология на KUKA опростяват процедурата по въвеждане в експлоатация“, допълниха от БГ Роботи.

Оптимизирана система за енергозахранване

Кух вал А1 с диаметър 119 mm осигурява лесно енергийно захранване при минимална площ.

Защита срещу електростатични разряди

„Стандартното изпълнение на робота е защитено срещу неконтролирани електростатични заряди или разряди, което означава, че е оборудван за безопасно боравене с чувствителни електронни компоненти“, коментираха в заключение от БГ Роботи.

Източник на снимковия материал: БГ Роботи, KUKA

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Витто ООД / БГ Роботи
http://bgrobots.com