Астел: Емисионният спектрометър Metavision-10008X на Metal Power Analytical е в „зенита на чувствителността“ при анализа на метали

26.02.2023 г.4 мин.

Всяко научно и промишлено приложение, изискващо висока прецизност при анализа на метали, следва да бъде обслужвано от настолен/стационарен оптичен емисионен спектрометър (OES). Като истински пионер в областта на CCD-базираните OES апарати, дружеството Metal Power Analytical вече над 35 години предлага широка гама високотехнологични и персонализирани модели, които отговарят на специфичните нужди на всеки клиент по света. „Фокусът на компанията при разработването на аналитичните апарати е в предоставянето на най-доброто в своя клас техническо решение не само по отношение на функционалността, но и като цена. Днес искаме да ви запознаем с един от най-чувствителните спектрометри в диапазона 120 - 800 nm – Metavision-10008X“, коментираха за Инженер.bg от утвърдената българска търговска кампания Астел – официален представител на Metal Power Analytical у нас.

Настолният оптичен емисионен спектрометър Metavision-10008X е разработен специално за тези приложения, които изискват най-високото ниво на точност и прецизност при анализа на метали и сплави, дори при изключително ниски граници на детекция. „Metal Power Analytical проектира апарата, за да отговори и на най-строгите стандарти и на най-взискателните аналитични нужди на потребителите, които не желаят компромис по нито един аспект. Спектрометърът е способен да анализира почти всеки възможен елемент в суб-ppm граници на детекция, което го превръща в оптимално решение за изключително широк кръг от научно-изследвателска и индустриална работа“, обясниха специалистите от Астел.

Оптика, която гарантира най-фин анализ

Дизайнът на заложената в Metavision-10008X оптика е новаторски във всяко отношение и използва детектори от най-ново поколение, както и дифракционни решетки, разработени по поръчка. Цялата оптична система – в диапазона от 120 до 800 nm – е термично стабилизирана до ниска температура, което минимизира топлинния шум и допълнително подобрява производителността на апарата.

В ултравиолетовия (UV) спектър, дизайнът на оптиката и компонентите гарантира прецизност и отимизирани линии на водорода (H) и кислорода (O), дори при ултраниски граници на детекция, а във видимия спектър – на калия (K).

Технически характеристики на спектрометър Metavision-10008X:

  • Пълно спектрално покритие от 120 до 800 nm, обхващащо почти цялата периодична таблица;
  • Стандартни калибровки за над 60 елемента, включително N, O, C, H и др.;
  • Спектроскопия с времево разрешение (TRS);
  • Soluble-insoluble анализ (Al, Ti, B, Ca и др.);
  • Библиотека с оценки за бързо идентифициране;
  • Автоматична идентификация;
  • Софтуер от най-ново поколение за обработка на спектри при ултраниски граници на детекция;
  • Цялостна система за диагностика, включително откриване на грешки, регистриране и генериране на доклади;
  • Специални приложения за директен анализ на прах, фолиа и мн.др.

Със своята изцяло CCD архитектура, Metavision-10008X е единственият OES от своя клас, който покрива целия спектър от 120 до 800 nm, предлагайки пълния набор от функции, включително ниски граници на детекция, анализ на газообразни елементи и спектроскопия с времево разрешение (time-resolved spectroscopy).

„Оптичният емисионен спектрометър Metavision-10008X е разработен с изцяло модулен дизайн с оптимизирана изолация на всички подсистеми, което осигурява две основни предимства – елиминират се смущенията и шума по време на работа, а оборудването разполага с лесен достъп за поддръжка“, допълниха от българското дружество.

Източник на снимковия материал: Астел, Metal Power Analytical, pixabay.com

Тагове: Астел, лабораторно оборудване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Астел ЕООД
http://www.astelbg.com/