Адара Инженеринг с коментар защо специалните помпи Argal са оптимален избор за козметичната и фармацевтичната индустрия

23.04.2021 г.4 мин.

Италианските помпи Argal отдавна са се доказали на световния пазар като надеждно и ефективно решение за разнообразни индустриални сектори, в които са необходими дейности по транспортиране на специфични вещества. Такива сегменти са още фармацията и производството на козметични продукти. Повече за това конкретно приложение на специалните помпени системи на Argal, Инженер.bg коментира с официалния партньор на производителя за България – утвърдената българска компания за помпени решения Адара Инженеринг.

„Помпите Argal могат да се използват в специфични процеси във фармацевтиката и козметиката, където обикновено се обработват агресивни, абразивни, чувствителни или високовискозни течности. Известно е, че работата с тях изисква прецизност, химическа и физическа устойчивост. Такива течности могат да бъдат сярна киселина, различни разтворители и мн.др. Термопластичните центробежни помпи, самозасмукващите помпи и помпите от серията Astrafood са оптимално решение за работа от първия до последния процес в тези индустрии“, посочиха от Адара Инженеринг.

Ето и къде могат да намерят приложение отделните модели:

Филтрация: Филтрационните помпи позволяват отстраняване или отделяне на остатъци в изпомпваната течност. Подходящи за целта са сериите: HIPPO ZMA, RHINO G2 TMA и ELK G1 TMA.

Почистване: За почистване на производствената инсталация е необходима помпа за подаване на вода, смесена с препарат. Приложими в случая са гамите: HIPPO ZMA, RHINO G2 TMA, ELK G1 TMA, Polypropylene Prima, E-CTFE Halar® Prima, PP Route, E-CTFE Halar® Route, ATEX Route, Polypropylene Frontiera, E-CTFE Halar® Frontiera, Polypropylene ZGE, PVDF Solef® ZGE, UHMW-PE ZGE.

Пречистване на отпадъчни производствени води и тръбопроводи: Оптимални варианти в този случай са сериите: PP Route, E-CTFE Halar® Route, ATEX Route, Polypropylene Frontiera, E-CTFE Halar® Frontiera, Polypropylene Equipro, PVDF Solef® Equipro, SATURNsump, Polypropylene Nesk, E-CTFE Halar® Nesk, Polypropylene ZGE, PVDF Solef® ZGE, UHMW-PE ZGE, Polypropylene KGK, PVDF Solef® KGK.

„Помпите Argal предлагат и различни модели за трансфер на вещества, необходими при производството на съответния козметичен или фармацевтичен продукт, които се избират според конкретните свойства на веществото и условията на работа като температура, налягане, скорост и т.н. Готови сме да предложим експертна помощ на всички наши партньори и клиенти, които се нуждаят от консултация при избора на оптималното за тях решение“, коментираха от Адара Инженеринг.

Като официален представител както на Argal, така и на други утвърдени брандове, сред които Busch, Hermag и GEA Hilge, Адара Инженеринг предлага гаранционен и извънгаранционен сервиз на всички свои продукти. Компанията утвърждава мястото си на предпочитан партньор на българската индустрия от десетилетия, а водеща роля за това играе висококвалифицираният й екип от експерти в помпеното оборудване.

Източник на снимковия материал: freepik.com, pixabay.com, Argal, Адара Инженеринг

Тагове: Argal, Адара Инженеринг, помпено оборудване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Адара Инженеринг ЕООД
http://www.adara-bg.com/