Инж. Тодор Буров: За Магна Пауъртрейн използването на сервиз от ФАНУК България означава по-малко проблеми

07.03.2019 г.6 мин.


Какво се случва, когато се повреди машина в завод на международен производител на автомобилни компоненти? Каква е ролята на сервизния инженер и доколко неговата работа оказва влияние върху цялостния производствен процес? Коментар по темата пред Инженер.bg направи инж. Тодор Буров, ръководител на отдел „Поддръжка“ в Магна Пауъртрейн Пловдив. Три машини Robodrill D21LiA5 на FANUC са сред най-новите инвестиции в производствено оборудване на завода, а в първата част на разговора ни с инж. Буров научихме подробно какви са техните характеристики и за какво се използват. А защо сервизните инженери от ФАНУК България са предпочитан избор научихме директно „от кухнята“.


Господин Буров, разкажете ни повече за Вашите впечатления от сервизните услуги на ФАНУК България?

Сервизните инженери на ФАНУК България познават отлично оборудването. Бързо изясняват възникналия проблем и адекватно го разрешават. Ефективни са и не ни губят време и ресурси.

За какви дейности прибягвате до сервизните услуги на FANUC?

Необходима ни е помощ, предимно, при планирането и ремонта на сложни механични възли, когато има специфичен проблем, непознат за нас. Когато това се случи, сме спокойни, че съответният инженер ще анализира ситуацията и ще извърши сервиза по най-добрия възможен начин. Това означава, че необходимите резервни части ще са заявени и доставени преди ремонта да е започнал, което съкращава времето за отстраняване на аварията и позволява гъвкаво планиране на производството.

Можете ли да посочите какво е времето за реакция на сервиза на FANUC?

Аз самият, понякога се изненадвам от бързата им реакция. Обикновено, сервизните инженери успяват да реагират в рамките на 24 часа. Разбира се силен мотивационен фактор е и нашият бизнес, който не търпи отлагане на решенията.

Доволни ли сте от наличието и качеството на резервните части на FANUC?

Да, разбира се. Един от безспорните позитиви на FANUC спрямо други производители е, че всички резервни части са налични, докато дадена машина е в експлоатация. При нас има техника на повече от 10 години, като не срещаме особени трудности с доставката на резервни части.

Освен това, използвайки оригинални резервни части, можем да разчитаме и на правилен монтаж, както и на едногодишна гаранция.

Една от услугите, които ФАНУК България предлага, е консултация по телефона. Вие възползвали ли сте се от тази възможност?

Да, като и в този случай се радвамe на навременна и адекватна реакция.

Съветите, които аз и колегите ми получаваме, са в правилна посока и действително са ни от полза. В този случай, отново доверието играе важна роля. Сервизните инженери на FANUC познават както нас и работата ни, така и оборудването, което използваме. С годините сме изградили добри партньорски отношения, така че инженерите от сервиза на Фанук България могат да преценят кои дейности могат да ни делегират по телефона и кога се налага тяхната лична намеса. Това още веднъж ни спестява време и средства.


Бихте ли заложили на марката FANUC и сервизните услуги на ФАНУК България отново?

Като се има предвид качеството на оборудването, както и наличието на сервиз в България и конкурентната им цена на пазара – да, бих се доверил отново на марката.

Също така мога да заявя, че ако дадена машина, произведена от FANUC, се експлоатира правилно, нуждата от намеса на сервизен инженер би била не повече от 1 път годишно.

Най-голямата тежест, която накланя везните в ползва на FANUC е, че мога да разчитам на способни и квалифицирани инженери, с които комуникирам свободно и ефективно. При това те са на само около 100км от завода на MAGNA – пренебрежимо разстояние в днешно време.

В обобщение на нашия разговор – какво е за Вас FANUC?

FANUC означава партньор от световна класа!

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Инженер.bg 

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/