Инж. Самоковлиев от Костал: „Ежедневно доказваме, че сплотеният екип успява да реши всеки проблем“

29.11.2019 г.6 мин.

 

Да си част от света на Kostal означава да се наредиш сред първенците в глобалния аутомотив бранш и да не отстъпваш нито крачка назад по отношение на най-високите стандарти за качество, прецизност и високи резултати. Именно в тези челни редици застава и българското производствено дружество Костал Аутомотив България, когато официално открива завода си в Пазарджик през 2017 г. Специалистите в компанията обаче знаят, че ключът към лидерските позиции в автомобилостроенето е скрит във квалифицираните и сплотени екипи, отговорни за всяка стъпка от производствения процес. За предизвикателствата на работното място, за тяхното преодоляване и ролята на екипния дух разговаряме с инж. Цветан Самоковлиев – мениджър „Инструментален цех“, който е новият гост в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“.

 

Здравейте! Бихте ли се представили на читателите на Инженер.bg?


Здравейте, казвам се Цветан Самоковлиев и от една година съм мениджър „Инструментален цех“ в завода на Костал България Аутомотив в гр. Пазарджик.


Как започва работният Ви ден?


Първото нещо, което правя, е да разбера как се чувстват колегите ми. Личното отношение към всеки един от тях помага изключително много на работния процес. След това, заедно проследяваме изпълнението на задачите, и тези, които предстоят.


Каква е динамиката на работата в Костал Аутомотив България?


Компанията е сравнително нова за град Пазарджик, но бързо набира скорост в развитието си. Професионалните ни ангажименти с всеки изминал ден стават все по-интересни, обемът на работата ни расте, но благодарение на талантливите колеги, с които работим, ние успешно се справяме с ежедневните задачи и доказваме, че обединеният екип успява да се пребори с всеки един технически проблем.


Какви са основните дейности, които изпълнявате заедно с Вашия екип?


Екипът ни работи в две направления – поправка и смяна на дефектирали части, както и изработване на нови елементи и цялостни възли. Извършваме превантивна поддръжка на производственото оборудване, за да се ограничат аварийните спирания, тъй като те имат строго специфични параметри, а производственият им процес е дълъг и сложен. Ако в завода се появи щета, организираме екип, правим анализ и изготвяме план за действие. За да не прекъсваме процеса на производство, реагираме веднага, като търсим най-бързото и ефективно решение. Понякога дори си служим с подръчни материали, докато възстановим щетата, докато произведем нужните части.


Инж. Самоковлиев завършва Технически университет – София, филиал Пловдив. Преди да стане част от екипа на Костал България Аутомотив, придобива практически опит в друга производствена компания в региона.


Ръководя 17 специалисти. Наша отговорност е да осигурим нужните инструменти и детайли, с които да поддържаме съоръженията в изправност и така да гарантираме непрекъснатия ход на производството. В екипа ми работят шлосер-матричари, настройчици на металообработващи машини, технолог и програмист на машини с цифрово управление чиято задача е да изработят и сглобят единични детайли в необходимия възел.


Кое е най-хубавото нещо във Вашата работа?


Най-хубавото е, когато се появи предизвикателство в работния процес. Защото тогава виждам как с хората ми работим наистина заедно, сплотено. Виждам как обединените усилия ни дават огромна сила, с която можем да „прескочим“ всяка спънка.А какви предизвикателства срещате в работата си с хората?


Най-трудни са първите месеци, през които взаимно се опознаваме. Необходимо е време, в което да се изгради един колектив. Когато познаваш колегите си, работният процес преминава много по-лесно. От друга страна, именно трудностите са тези, които спомагат за сплотяването и създаването на по-силен екип. При нас, когато някой срещне трудност, до него винаги има колега, който да го подкрепи.


Кое Ви кара да се чувствате удовлетворен от Вашата работа?


Да вървим заедно към по-високи цели, разрешавайки проблемите. Всъщност най-щастлив и удовлетворен се чувствам, когато успея да помогна някой колега по пътя му на професионалното израстване.


Какво си казвате в края на работния Ви ден?


Че очаквам следващия. Дори понякога се случва у дома да намирам решение на проблем, с който не съм успял да се справя в рамките на работното си време.

 

Повече информация за Костал България Аутомотив ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg


Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Костал България Аутомотив ЕООД
http://www.kostal.bg/a3/