Владимир Върбанов от БКК 95: „Разнообразието и предизвикателствата поддържат интереса ми към работата“

23.03.2021 г.4 мин.

Да ръководиш екип в сферата на производството е нелека задача, но когато работният ти ден е изпълнен с динамика и разнообразни ангажименти, работата не само не те изтощава, но напротив, вдъхновява те. И точно това е валидно за днешния гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ – Владимир Върбанов. Между многобройните си работни задачи като ръководител „Производство“ на една от производствените бази на БКК 95 той се срещна с екипа ни, за да разкаже за читателите на Инженер.bg за своя професионален път като част от доказаното българско дружество. Вижте какво сподели г-н Върбанов...

Здравейте! Представете се за читателите на Инженер.bg.

Казвам се Владимир Върбанов и съм ръководител „Производство“ на производствена база в БКК 95.

От колко време работите в компанията?

Присъединих се към екипа на компанията преди около 7 години. Първоначално стартирах на позицията работник „Прахово покритие на метални повърхности“ в същата база, а днес имам отговорната задача да ръководя сериозен екип от специалисти.

Какво е образованието Ви?

Завърших средно образование със специалност „Строителство, архитектура и геодезия“, а след това изучавах „Инженерна логистика и строителна техника“ във Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“ в София.

Как започва работният Ви ден?

Работният ден за мен и екипа ми започва с чаша ободряващо кафе. След това заедно с производствения директор на компанията, г-н Милен Петров, обсъждаме ангажиментите за деня. Преглеждаме работните карти от предишния ден и разпределяме задачите на всеки от колегите. Така вече имаме готовност да стартираме производствения процес.

Какво харесвате най-много в работата Ви?

Работата ми е интересна, тъй като всеки ден се сблъскваме с различни казуси и изпълняваме разнообразни дейности. Производството на изделия за известен бранд е естествена предпоставка за това да повишаваме и стандартите си на работа. Също така правим стъпки към навлизането на европейския пазар, обновяваме машините, с които работим, и още, и още подобрения.

Какви са трудностите и предизвикателствата в дейността Ви?

Основно, трудностите ни са свързани с работата с доставчиците и взаимодействието между двете бази на компанията, тъй като от това зависи изпълнението на задачите и съблюдаването на графиците и крайните срокове.

Кои са основните неща, които научавате от ръководенето на екипа?

Всеки един член на екипа има своя индивидуалност. Затова с колегите се учим да работим заедно и да бъдем единен колектив.

Как завършва работният Ви ден?

Той завършва според плановете, които съм имал за деня. Естеството на работа изисква понякога работният ден да завършва по-късно, за да можем да отстраним възникналите проблеми.

Освен това, част от колегите в производството работят втора смяна. Вечер обикновено получавам обаждания от тях, за да ме информират за случващото се в завода. А след като прекрача прага на компанията, започвам да мисля за домашните и семейните ми задължения.

Каква е визията Ви за Вашето личностно и професионално развитие?

Стремя се към това да се чувствам все по-добре в професионален план. Но считам, че именно пред нас самите стоят възможностите, с които бихме могли да подобряваме работната си среда.

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Тагове: БКК 95, кариера, машиностроене, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

БКК 95 ООД
http://www.bcc95.com/index_bg.html