STAMH проектира, достави и внедри ефективна фулфилмънт складова система за една от големите 3PL компании — Метрика

23.11.2021 г.5 мин.

Mетрика ООД е един от безспорните лидери в 3PL сектора и фулфилмънт услугите. Компанията се фокусира върху подготовката на пратките и точното изпълнение на поръчките на своите клиенти, а услугите, които извършва, са сигурно складиране на богат инвентар от стоки, софтуерна и административна обработка, приемане, опаковане, експедиция и бърза и прецизна доставка. „Специфичните нужди за качествено и бързо фулфилмънт обслужване изискват складови и дистрибуционни центрове, оборудвани едновременно със стелажни системи за палети и стелажи, подходящи за единични стоки и бързо пикиране. Проектирането, доставката и внедряването на цялата складова система, която изградихме за Метрика, ни отне около 4 месеца, въпреки затруднените международни логистични операции на световно ниво“, информираха за Инженер.bg от STAMH Group, лидер във внедряването на стелажи за различни складове и дистрибуционни центрове в Югоизточна Европа.

Вход и стълби към стелажната система тип Gangway

Базата на Метрика се намира в Индустриален парк София – Божурище, което стратегически позиционира компанията, така че да ѝ позволява да обслужва клиентите си в България, Гърция и Румъния бързо и коректно, тъй като отстои само на 5 km от магистралата за Гърция, непосредствено близо е до магистралата за Сърбия и има бърз достъп до Летище София. Разполага и с директна връзка с железопътната мрежа. 

Новата логистична база на Метрика е разположена на 2000 m2 площ и е изключително сигурно съоръжение с 5 нива на защита, денонощна охрана и паркинг. Тази инфраструктура и специализираният ѝ персонал я превръщат във водеща фулфилмънт компания.

Връзка между различните нива на стелажната система тип Gangway

„В складовата база на Метрика, където вече бе внедрена и въведена в експлоатация високостелажна система за палетa на STAMH, трябваше да бъде обособена и зона за ръчен пикинг на непалетизирани стоки. Ето защо ние проектирахме изключително икономично, оптимално и работещо решение за клиента. Имплементираното оборудване представлява складова система и конструкция от стелажи от тип Gangway, които са изключително подходящи. Това е правилен ход, когато клиентът търси оптимизация на пространството, и бърз немеханизиран достъп на операторите до всеки артикул, както и бърза обработка и доставка на всяка поръчка към склада с добра организация“, обясниха от STAMH. 

Новата система от стелажи от тип Gangway в дистрибуционния център на Метрика е на три нива, всяко от които е достъпно посредством стълби в предната част на системата. Височината на първите две нива е 2450 mm, а третото достига до 2100 mm или общо, малко над 7m. 

Стелажна система тип Gangway с няколко нива на стифиране

„За да се улесни зареждането на системата на второто и третото ниво, е поставена специална врата и платформа, които са съвместими с размерите на индустриален палет. По този начин зареждането на системата от стелажи е възможно да стане директно от палета, транспортиран от система от тип Conventional, която се намира в непосредствена близост. Новата стелажна конструкция е снабдена и със специално осветление със сензори за движение и фотоклетки, което пести електроенергия, тъй като само нивата, на които се извършва пикиране в момента, са временно осветени“, поясниха от STAMH. 

 

Най-горното ниво на складовата система тип Gangway

„Новата конструкция от тип Gangway е разположена на обща площ от 1 197.5 m2 и има товароподемност от над 479 000 kg, позволявайки на Метрика да обслужва скоростно и ефективно широка гама от бизнес партньори и клиенти. Новото складово оборудване на STAMH ще позволи още по-добро 3PL и фулфилмънт обслужване на всички клиенти на Метрика“, добавиха още от компанията. 

Източник на снимковия материал: STAMH, Стам

Тагове: STAMH Group, складови системи, Стам Лтд

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Стам Лтд ООД
http://stamh.com/bg/