SpaceCAD: OnRobot разработи MG10 — нов, усъвършенстван магнитен грипер с висока производителност и лесна употреба

19.03.2021 г.4 мин.

Решенията на OnRobot помагат на малките и средни производители да оптимизират своите процеси, за да развиват бизнеса си с по-голяма гъвкавост, по-висока производителност и постоянно високо качество. Партньор на компанията в България е фирма SpaceCAD, която предлага първокласни софтуерни решения за проектиране и управление на жизнения цикъл на продукти, заедно с решения за реверсивен инженеринг и адитивно производство. „OnRobot обяви пазарния дебют на MG10 — универсален, високопроизводителен, лесен за използване магнитен грипер за индустриални роботи, напълно съвместим с всички основни марки роботи чрез One System Solution на OnRobot. MG10 предлага уникални регулируеми функции за захващане, които предоставят на потребителите безпрецедентни нива на контрол“, споделиха за Инженер.bg от СпейсКАД.

Стандартните магнитни грипери осигуряват лесна функционалност за включване/изключване. За да регулират приложената сила обаче, потребителите трябва да добавят гумени „крачета“, за да създадат пространство между магнита и детайла. Това е досаден и неточен процес, който невинаги гарантира постигането на добри резултати, особено в приложения, които включват обработка на тънки метални листове и малки метални детайли, в които магнитните грипери често случайно избират повече от един лист или детайл, тъй като силата не може да бъде регулирана. 

„Стандартните магнитни грипери са истинска главоблъсканица, защото почти всеки път, когато приложението или детайлът Ви се променят, трябва да правите ръчни настройки, за да компенсирате липсата на нужната функционалност на грипера. С новия MG10 ще получите удобно и надеждно решение, което решава този проблем“, поясниха от СпейсКАД.

За разлика от стандартните магнитни грипери, иновативният MG10 се предлага с вграден захват и сензори за откриване на детайли. За приложения, включващи боравене с ламарина - например задачи, свързани с поддръжката на машини, които изискват робот да вдигне ламарина от стека, да я постави в пресова машина за огъване и да я отстрани при приключване на работата, тази функционалност осигурява гладкост, последователна и безопасна работа. 

„MG10 гарантира прецизно и трайно боравене с обекти с абразивни, неравни или перфорирани повърхности, което го превръща в оптимален избор за широка гама от приложения в производствения, автомобилния и авио-космическия сектор. Освен това мултимагнитната настройка на MG10 гарантира, че този грипер може да се справи с широк спектър от размери, тежести и части с нечетна геометрия“, допълниха от водещата българска фирма.

„MG10 е единственият магнитен грипер на пазара, който е достатъчно гъвкав, интелигентен и толкова лесен за използване, че може бързо да бъде пренасочен към изпълнението на широко разнообразие от задачи - от поддръжка и палетизиране на машини до оттегляне на метални листове“, посочиха от компанията. 

„OnRobot проправя път за ново поколение роботи чрез своите интелигентни, лесни за използване и гъвкави инструменти. Автоматизацията за сътрудничество все повече се превръща в критично решение в съвременното производство и целта на компанията е да осигури на фирми от всякакъв размер достъп до нея“, коментираха в заключение от SpaceCAD. 

Източник на снимковия материал: SpaceCAD

Тагове: OnRobot, SpaceCAD, производство, процесна автоматизация, роботизирани системи