INTRAMA внедри индустриалните роботи на FANUC в свои опаковъчни решения за хранително-вкусовата промишленост

28.04.2020 г.4 мин.


„Продукция с по-ниска себестойност, постоянно високо качество, повишена ефективност и прогнозируеми срокове за изпълнение – към това се стреми индустрията днес. Тези цели важат с особена сила за хранително-вкусовата промишленост (ХВП). Ето защо към опаковъчните си линии за ХВП специалистите от фирма INTRAMA интегрират индустриални роботи на FANUC. Така роботизираните им решения за ХВП комбинират висока производителност, непрекъснат работен режим, понижени производствени разходи и отсъствие на ръчно обработване“, информираха за Инженер.bg от ФАНУК България – дъщерно дружество на световния лидер в роботизацията FANUC. 

Производствената линия, разработена от INTRAMA – български производител на опаковъчни решения, се състои от автоматична зареждаща система, термоформоваща вакуум опаковаща линия и конвейерна система. Именно в нея е интегриран и индустриалният робот FANUC M-2iA/6HL, който осигурява висока скорост при зареждането на продуктите и съответно голяма производителност на системата. Той има 3 оси, обсег от 1130 mm и товароносимост 6 kg. Моделът е със степен на защита IP67, покритие от епоксидна боя и отговаря на високите изисквания за контакт с хранителни продукти. Към робота може да се добавят софтуерните опции FANUC iRVision и IR pick tool, които позволяват автоматично разпознаване и проследяване на продуктите върху конвейер, както и инспекция по зададени критерии.

 


За захващане на различните продукти (кашкавал, сирене, халуми, колбаси и др.) от робота се разработват специални грипери. „Отсъствието на ръчна обработка на продуктите в линията гарантира високото ниво на хигиена. Производствената линия е с компактни размери, отговаря на повишените изисквания за безопасност на операторите и има удобен операторски интерфейс. Така оптимизацията на повторяемите процеси в производството, които изискват прецизност, скорост и надеждност, става бързо и лесно“, коментираха от ФАНУК България.Друго роботизирано решение от INTRAMA за ХВП, използващо робот на FANUC, е автоматичен опаковъчен процес, обхващащ всички дейности от нарязването на продукта до неговото опаковане и нареждане в транспортна опаковка. Производствената линия се състои от нарязваща машина, автоматично зареждащо устройство, термоформоваща машина и колаборативен робот FANUC CR-7iA за палетизиране в края на линията. „Роботът е с обсег от 717 mm и товароносимост до 7 kg и около него не е необходимо поставянето на защитни огради“, посочиха в заключение от ФАНУК България.


 

Повече информация за автоматизирани опаковъчни решения за ХВП с индустриалните роботи на FANUC може да намерите на www.intrama-bg.com и www.fanuc.bg.

 

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ФАНУК България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/