Части от Liebherr-Transportation Systems за климатиците във влаковете Desiro в България ще осигурят по-висок комфорт при пътуване

28.07.2022 г.5 мин.

Ако сте любител на иновациите и развитието на технологиите в транспортния сектор, можете да бъдете част от екипа на иновативната компания. Проверете свободните позиции още днес!

В нашата страна значима част от пътническите превози заемат пътуванията с влак. Този вид придвижване обаче не винаги се приема еднозначно поради състоянието на влаковете и инфраструктурата, чистотата във вагоните, точността на пътуванията. Също така през лятото често е горещо поради отсъствието или недостатъчното охлаждане на помещенията за пътници, а през зимата – студено поради липса или твърде слабо отопление. За щастие, предстоят подобрения в тази посока. „На Liebherr-Transportation Systems бе възложена значителна по обем поръчка за доставка на резервни части за поддръжка и ремонт на влаковете Desiro. Компанията е специализирана в производство на отоплителни, вентилационни и климатични системи, както и на компоненти за железопътната индустрия, и е член на голямото семейство на концерна Liebherr, в направлението Aerospace and Transportation Systems“, съобщиха за Инженер.bg от Либхер-Транспортейшън Системс Марица.


След поръчка от българския клон на Alstom Transport, на Liebherr-Transportation Systems бе възложена доставката на резервни части за извършване на ремонт и поддръжка на 82 климатика за пътнически салони и 48 климатика за кабината на машиниста за влаковете Desiro на Siemens Mobility. Те са разработени и произведени от Liebherr и са монтирани от екипа по поддръжка на Alstom в 24 броя три- и четирикомпонентни електрически мотриси от типа Desiro Classic.

Влаковете Desiro се използват от Български държавни железници (БДЖ) за превоз на пътници по железопътните линии основно в района на градовете София и Пловдив.

Ако проявявате интерес към възможностите за професионална реализация в Либхер-Транспортейшън Системс Марица, не пропускайте да проверите свободните работни позиции в микросайта на компанията в Инженерингова борса на Борса.bg.

Вследствие на изпълнените дейности по ремонт и поддръжка се очаква да бъдат подобрени условията и комфортът на пътуване за пътниците и служителите във влаковете. „Това е от важно значение, тъй като за някои хора ползването на железопътния транспорт е ежедневна необходимост, за да се придвижат до работното си място и обратно до дома си. Не е за пренебрегване и фактът, че пътникопотокът е голям и в края на работната седмица, когато много хора пътуват с влак, за да посетят родните си места за почивните дни. От полза ще е и за пътниците, които избират железницата като средство за пътуване за екскурзия или почивка. Всъщност, в този случай може би в най-голяма степен ще се усети приятната страна от пътуването с влак“, коментираха от Либхер-Транспортейшън Системс Марица.

Производствената компания у нас е основен доставчик на климатично оборудване за множество мащабни проекти на европейски компании в жп транспорта. Производствената й база е разположена в с. Царацово, обл. Пловдив, на площ от повече от 9 200 m2, а заетите служители надвишават 270 души.

Дружеството е един от основните работодатели в Пловдивския регион. Като лоялна и социално отговорна компания, то отдава първостепенно значение на развитието и грижата за своите служители. Фирмата предлага множество възможности за реализация и надграждащи обучения не само на младежи и студенти, които тепърва започват своя професионален път, но и кариерно развитие на опитни специалисти, съпроводено с широка гама от социални придобивки.

Източник на снимковия материал:  Либхер-Транспортейшън Системс Марица, freepik.com

Тагове: HR, кариера, климатична система, Либхер-Транспортейшън Системс Марица, транспортна индустрия

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Транспортейшън Системс Марица ЕООД
https://www.liebherr.com/int/bg/bgr/bulgaria/about-liebherr/locations/liebherr-in-bulgaria.html