Солтех: Един от най-старите производители на пивоварна техника в света пише своята рецепта за успех с помощта на Solid Edge

19.02.2021 г.5 мин.

Семейната компания Kaspar Schulz, основана през далечната 1677 г. в града на бирата Бамберг, Германия, е един от най-старите производители на пивоварна техника в света. Разработката на пивоварно оборудване и цялостни системи за производство на всякакви видове бира продължава да се разширява и разраства и досега. „Комбинацията от тривековните традиции на Kaspar Schulz в производството на технически решения за пивоварството и новите технологии стоят в основата на просперитета на компанията. Днес тя ще ни даде своята рецепта за успех, която пише с помощта на софтуерния инструмент Solid Edge® на високотехнологичния гигант Siemens Digital Industries Software“, информираха за Инженер.bg от фирма Солтех, официален дистрибутор на дружеството за българския пазар.

„Solid Edge ни спечели с удобния модул за трасиране на тръби, ненадминати 2D възможности и интуитивен за работа интерфейс“, коментираха от Kaspar Schulz. „През годините системата бе инсталирана на още толкова работни станции, на колкото бе необходимо. През това време от Siemens Digital Industries Software непрекъснато актуализираха софтуера, продължавайки да поддържат Solid Edge като върхова технология за продуктов дизайн и разработка“, добавиха те.

Ако Вие сте инженерингова или производствена компания на не повече от 3 години, упражняваща дейността си в България, с годишен приход ненадвишаващ 1 млн. долара, не пропускайте да се възползвате от Програмата за безплатни Solid Edge CAD и CAM лицензи на Солтех! Научете повече ТУК!

Немската производствена компания се възползва и от още две решения на Siemens – Smap3D PDM и Smap3D Plant Design, за по-голямо удобство при проектирането на тръбните системи на оборудването.

Бързина, гъвкавост и лекота при моделирането със синхронната технология на Solid Edge

„С уникалната и единствено налична в продуктите на Siemens синхронна технология, създаването и редактирането на 3D CAD модели е по-бързо и лесно от всякога. Тя съчетава бързината на директното моделиране с гъвкавостта на параметричния дизайн. Синхронната технология на Siemens позволява работа директно с геометрията на дизайна и контрол чрез организирано дърво на историята. Това улеснява изпълнението на промени, дори и на по-късен етап от проекта, както и модифицирането на импортирани 3D CAD чертежи и редактирането на сглобени възли едновременно“, посочиха от Солтех.

Kaspar Schulz използва синхронната технология на Solid Edge с възможностите за директна обработка преди всичко за модифициране на данните. Всички елементи от листов метал са дефинирани и проектирани в среда на Solid Edge Sheet Metal. Използвайки предварително зададени стойности, модулът изчислява всички необходими параметри за обработка на материалите. „Благодарение на 3D визуализацията успяхме да избегнем проблеми, които можехме да забележим едва при първоначалния процес на сглобяване“, поясниха от немският производител на пивоварно оборудване.

Ускорен процес на трасиране на тръбите със Smap3D Plant Design

С помощта на модула за трасиране на тръбни системи Smap3D Plant Design, интегриран в среда на Solid Edge, потенциалните рискове от възникване на грешки и неточности са значително редуцирани. Наред с това, благодарение на новото решение проектирането се извършва 3 пъти по-бързо в сравнение с предишния опит на компанията. „В допълнение, от Kaspar Schulz са изключително доволни от лекотата и удобството на работа с висококласната 2D/3D CAD система на Siemens Digital Industries Software и оценяват високо предимствата и постигнатите множество положителни резултати от инсталирането на новия софтуер в завода“, обобщиха от Солтех.

Източник на снимковия материал: Солтех, Siemens Digital Industries Software, Kaspar Schulz

Тагове: CAD/CAM софтуер, Siemens Digital Industries Software, проектиране, производство, Солтех

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Солтех ЕООД
http://www.soltec.bg/