Роботи на Fanuc оптимизират производството на испанския винопроизводител Freixent

09.03.2017 г.3 мин.


През 1996 г. на Freixent, един от водещите испански винопроизводители, хрумва смелата за тогавашното време идея да автоматизира с помощта на промишлени роботи производствения си процес, включващ бутилиране, съхранение, палетизиране и пакетиране на готовата продукция. „Там, където другите производители на роботи виждаха само трудности, Fanuc подкрепи проекта и видя новите възможности, които се откриваха пред този бранш“, разказаха за Инженер.bg от Фанук България.Freixenet е водеща испанска компания, която произвежда около 185 милиона бутилки вино и шампанско годишно. Повече от 80% от нейната продукция е предназначена за експорт. Компанията притежава 18 завода за производство на вино в 7 държави, а продукцията й се продава в повече от 150 страни по целия свят.

 


В началото са внедрени два робота Fanuc от серията 410, към които персоналът на завода се обръща с имената  Zipi и Zape, а днес на поточните линии вече работят 36 робота. Fanuc извършва ежегодна техническа профилактика на роботите и предоставя услугата „Гореща линия“ за особено важни операции.

 

Компанията Freixenet оценява съществуващото оборудване и възможностите за неговото разширение, продължавайки взаимноизгодното си сътрудничество с Fanuc от повече от 18 години. Оценка за съвместната работа на компаниите са думите на г-н Гуаш от завода: „Роботите на Fanuc винаги са адаптирани към потребностите ни. Като клиент на Fanuc, ние смятаме, че партньорството ни помага да намерим най-доброто решение за предизвикателствата, които изникват в производствения ни процес“.

 

Бутилирането във Freixenet е напълно автоматизирано с помощта на роботите на Fanuc. Роботите Fanuc извършват всички операции по обработката на бутилките, включително съхранение и палетизиране. „Нашата компания, в сътрудничество с водещи производители, затвърди водещата си позиция в областта на иновативните технологии и постигна постоянно високо качество в нашите предприятия“, споделя г-н Пер Жибер от Freixenet.

 

Повече информация за Фанук България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Фанук България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/