Руски производител на зеленчукови продукти повишава два пъти производителността си с решения за пакетиране на Multivac

18.02.2021 г.3 мин.

Dmitrovskie Group е най-старият руски доставчик на зеленчукови продукти за вътрешния пазар на дребно. През последните години компанията активно развива своя бизнес за преработка на зеленчуци и разширява гамата си от предварително опаковани нарязани зеленчуци, салати и варени зеленчукови продукти. „За да повишат конкурентоспособността на бързо развиващата се семейна компания, собствениците ѝ вземат решение да се съсредоточат върху автоматизацията на производствените процеси и да се концентрират по-специално върху операциите по опаковане. Компанията Multivac е избрана за стратегически партньор по отношение на технологията на опаковане“, информираха за Инженер.bg от Мултивак България.

Dmitrovskie Group се занимава с преработка на храни от около десетилетие. Компанията пуска на пазара измити зеленчуци собствено производство още през 2009 г., а днес вече е пазарен лидер в този сектор. По-късно като пробна операция започва производството на варени зеленчукови продукти, т.е. пастьоризирани и стерилизирани, а технолозите на компанията овладяват процеса така, че зеленчуците да запазят витамините и микроелементите, съдържащи се в тях, като в същото време срокът на годност на продукта е осигурен без добавяне на консерванти. „Готвенето на тези продукти отнема само няколко минути, а благодарение на производствената линия на Multivac, компанията вече може да предлага висококачествени продукти във вид на здравословни, удобни храни за потребители, които имат твърде малко време или желание за готвене“, разказаха от Мултивак България.

Изправяйки се пред спешната задача да оптимизира своята опаковъчна линия за пастьоризирани зеленчуци, за да повиши количеството готова продукция, Dmitrovskie Group се обръща към специалистите на Multivac. „Направихме задълбочена оценка и разработихме подходящо решение, с което компанията да замени неефективните ръчни процеси и да удвои производствения си капацитет“, обясниха още от българското дружество на немския технологичен лидер.

„В момента използваме няколко термоформовъчни машини за опаковане на Multivac. Инвестирайки в нова технология за опаковане, ние си поставихме за цел да автоматизираме производствения процес във възможно най-висока степен. Чрез цялостна автоматизация на опаковането, също така искахме да гарантираме, че нашите продукти отговарят и на най-строгите хигиенни разпоредби. В същото време намерението ни беше да увеличим производителността и ефективността на производството. Друга полза от въвеждането на ново решение за опаковане е по-дългият срок на годност на нашите продукти, което допълнително ще затвърди доверието на клиентитени в нас“, коментираха на свой ред от Dmitrovskie Group.

Източник на снимковия материал: Мултивак България, Multivac

Тагове: Multivac, Мултивак България, опаковане, процесна автоматизация, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Мултивак България ЕООД
http://bg.multivac.com/bg/