Помпен офис достави перисталтична помпа Fluimac HELIOS, нужна за производството на дървен чипс в завод за пелети

23.04.2021 г.3 мин.

Доказаното търговско дружество Помпен офис е изключителен вносител и представител за България на двойнодиафрагмените помпи Fluimаc, които намират приложение в различни индустрии, включително хранително-вкусовата, целулозно-хартиената, фармацевтичната и др. Наскоро от компанията съобщиха и за още едно успешно приложение на италианските помпени системи. Вижте…

„Първата перисталтична помпа Fluimac HELIOS, поръчана от български клиент, е вече при нас! Тя е предназначена за нуждите на завод за пелети, в който ще доставя добавка за производството на дървен чипс”, обявиха за читателите на Инженер.bg от българската компания.

Перисталтичната помпа HELIOS е оптимален избор на помпено оборудване за специфични процеси в редица основни индустрии. Можем да я видим при прехвърлянето на мед от един съд в друг, при производството на козметични продукти или пък при направата на прясна паста, което наистина ни кара да я харесваме! Тя е подходяща за абразивни продукти и киселини, използва се и за чувствителни, вискозни и плътни флуиди. Помпите от гамата могат да работят на сухо,  самозасмукващи са, както и обратими. „Моделите HELIOS функционират без клапани и уплътнения, което е едно от основните им предимства, тъй като тези компоненти често причиняват счупвания или други повреди“, уточниха от Помпен офис.

Помпите HELIOS се прилагат успешно както в приложения, в които е необходима значителна всмукателна способност (абразивни суспензии, силно вискозни течности), така и когато е нужна максимална деликатност при прехвърляне на течността, за да се запазят първоначалните ѝ характеристики, без да се допуска замърсяване или образуване на пяна и емулсии. Подходящи са и за употреба във взривоопасна среда.

Перисталтичната помпа е машина, която прилага принципа на перисталтиката, като свиването по тръбата генерира колебания в налягането. Тази тръба е основен компонент на помпата, тъй като трябва да се противопоставя на деформации чрез своите еластични и непластични свойства.

„Освен, че осигуряват висока прецизност на дозиране, помпите HELIOS спестяват експлоатационни разходи, благодарение на своята конструктивна простота и намалено време за поддръжка. Единственият компонент, който подлежи на износване е гумената тръба, която може да бъде сменена бързо и лесно“, посочиха от Помпен офис.

Източник на снимковия материал: Помпен офис, freepik.com

Тагове: дървопреработване, Помпен офис, помпено оборудване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Помпен офис ЕООД
http://www.pumpoffice.com/bg/index.html