Ново поколение технология и отлична работна среда – реалност в новия отдел за листообработка на Мултивак България Продакшън

18.03.2023 г.6 мин.

Мултивак България Продакшън стартира производствена дейност през 2015 г. и с годините се утвърди като достоен представител на Multivac Group – лидер в областта на опаковъчните решения, и доказан партньор на отделните дъщерни дружества на групата. Заводът на Мултивак България Продакшън се намира в Индустриална зона Божурище на около 10 km от София, а на 27 Март 2023 г. предстои официалното откриване на още една производствена база на компанията у нас. Това разширение ще позволи да се увеличат производствените обеми в България. Пред Инженер.bg специалистие от Мултивак България Продакшън разказаха повече за производствената си дейност, обръщайки спецаилно внимание на най-новия производствен уастък в компанията, отдел „Листообработка“. 

Мултивак България Продакшън е доказано дружество, което работи с последно поколение машини, инструменти и оборудване от най-високо техническо и технологично ниво. Металообработването в завода се извършва в няколко отдела:

  • Производствен отдел „Стругови машини с ЦПУ“;
  • Производствен отдел „Фрезови машини с ЦПУ“;
  • Производствен отдел „Заточващи машини с ЦПУ“;
  • Електро и механично асемблиране;
  • Производствен отдел „Листообработка“.

Отдел „Листообработка“ е най-новият в производствения участък на компанията, като проектът за неговото изпълнение стартира през 2018 г. и е подкрепен от дългогодишния опит на централата в Германия. След устойчивото развитие и утвърждаване на технологиите и процесите в завода на компанията у нас е взето решение за разширяване на капацитета на произвежданите изделия в България.

„Компанията ни следва пътя на устойчивото развитие, като прилагаме иновативни практики в областта на листообработката. Внедряваме най-новите технологии и оборудване и обучаваме нашите служители да работят с тях“, сподели г-н Георги Керемидчиев, мениджър отдел „Фрези и листообработка“.

Новата високотехнологична производствена база на Multivac в България е оборудвана с най-съвременните машини за лазерно рязане и щанцоване, огъване и лазерно заваряване. В нея са разположени и машини, подпомагащи довършителните дейности с цел минимизиране на ръчната работа. Ръчното заваряване и шлифоването са разположени в нови модерни кабини с изцяло филтрализирана работна среда. Служителите, работещи в тях, разполагат с индивидуални филтриращи апарати.

„Продължаващите инвестиции и разширяването на машинния парк на Мултивак България Продакшън ни позволяват да усвояваме нови технологични процеси и да добавяме все повече детайли към продуктовата гама, произвеждана в България. Комбинирайки различните технологии и процеси ние постоянно намираме начини да подобряваме качеството, цената и скоростта на производство. Всичко това означава, че всеки ден научаваме нещо ново, което създава у нас желание и устрем за развитие и подобряване на всяко едно ниво“, коментира г-н Сергей Георгиев, производствен инженер от компанията.

По отношение на основния машинен парк, Мултивак България Продакшън се доверява на дългогодишния партньор – доказаната немска компания Trumpf.

Зоната за лазерно рязане е оборудвана с напълно автоматизираната машина за щанцоване и лазерна обработка TruMatic 6000, машината за лазерно рязане с един CO2 лазер TruLaser 3030 и машината за 2D лазерно рязане TruLaser 1040 fiber. За прецизните заваръчни операции компанията е заложила на TruLaser Weld 5000, като първата инсталация на този модел заваръчен робот е направена именно в Мултивак България Продакшън през 2019 г. До момента друг подобен робот не е внедряван на Балканския полуостров. Освен това дружеството разполага и с огъвни преси TruBend 5230, напълно окомплектовани с инструменти за всякакъв вид огъвки.

„Разнообразието и възможността да инсталираме ново оборудване ни позволяват да поддържаме високо качество на произвежданите изделия, а също така да развиваме нашите знания и умения в синхрон с високите технологии“, сподели г-н Петър Иванов, ръководител поддръжка и инфраструктура в Мултивак България Продакшън.

Всички изброени машини се допълват оптимално със софтуерните продукти, чрез които технолозите в компанията с лекота разработват и подобряват технологии за изрязване, щанцоване и огъване. Качеството на технологиите се изразява в прецизността и ефикасността при изработката на изделията.

„Съчетанието на просторна производствена база, нови технологии и оборудване, както и квалифицирани служители е ключът към успеха на всяка компания в Multivac Group“, коментира г-жа Мийрям Мустафа, управител на Мултивак България Продакшън.

Възможността за работа в компания като Мултивак България Продакшън, която непрекъснато разраства своята дейност, е в интерес на всеки, който иска не само да се реализира, но и да се развива в областта на металообработката.

„Работата в производство ни е динамична и предизвикателна. Стараем се да осигуряваме отличен обучителен процес и непрекъснато усъвършенстване на знанията и уменията на нашите служители“, заяви г-жа Невена Милева, мениджър Човешки ресурси в компанията.

Ако проявявате интерес към дейността на Мултивак България Продакшън и към възможностите за професионална реализация, които предлага компанията, следете свободните работни места в нея, като разгледате нейния микросайт в Инженерингова борса на Борса.bg.

Източник на снимковия материал: Мултивак България Продакшън

Тагове: Multivac, кариера, Мултивак България Продакшън, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Мултивак България Продакшън ЕООД
https://bg.multivac.com/bg/