Линейните направляващи на NSK се влагат като стандартен компонент в изделията на голяма компания за опаковъчни машини

05.08.2022 г.5 мин.

Един от най-големите производители на опаковъчни машини на скандинавския пазар включи като стандартни компоненти в своето оборудване линейните направляващи на NSK, които осигуряват така необходимото качество, прецизност на технологичните операции и дълъг експлоатационен живот. „Сътрудничеството между оторизирания дистрибутор на NSK – шведската компания Acumo AB, и Österbergs Förpackningsmaskiner датира от дълго време. С посредничеството на Acumo фирмата производител на опаковъчни машини въведе линейните направляващи на NSK като стандартен компонент в изделията си, защото е убедена в тяхното високо качество и надеждност“, информираха за Инженер.bg от българския офис на японската компания NSK – лидер в разработката и производството на лагерни и линейни технологии.

Österbergs Förpackningsmaskiner е създадена през 1975 г. Нейната продукция включва гъвкави персонализирани решения с високо качество. В богатото ѝ портфолио могат да се намерят от обикновени решения за опаковане до роботизирани промишлени системи, както и разнообразие от изпълнения с различни степени на автоматизация.

Всички решения на Österbergs се разработват върху базов модел, който компанията приспособява към специфичните изисквания на конкретния клиент. Тази бизнес стратегия през годините е създала уникални продуктови комбинации, изискващи гъвкави и надеждни доставчици с голям експертен опит като NSK и неговия оторизиран дистрибутор Acumo.

NSK предлага висококачествени първокласни изделия, но не всеки дистрибутор може да ги продава. Компанията работи само с оторизирани дистрибутори, притежаващи знания и достатъчно дълъг професионален опит, необходими за покриване на съответните стандартни изисквания. Оторизираните дистрибутори са длъжни да оперират в съответствие с политиката на NSK в областта на етиката и спазването на нормативните изисквания.

Първоначалният контакт на Acumo с Österbergs датира от 2010 г. в качеството на оторизиран дистрибутор на NSK. Тогава е положено началото на дълго и успешно сътрудничество, продължаващо и до днес.

Качеството е водещият бизнес принцип и за трите компании – NSK, Acumo и Österbergs. Благодарение на установения личен контакт между компаниите, сътрудничеството се радва на голям успех, а познаването на производството и разбирането на нуждите на Österbergs от страна на Acumo е разковничето за успеха на партньорството.

С течение на времето Österbergs постепенно въвежда линейните направляващи и сачмено-винтовите двойки на NSK като стандартни компоненти. Кратките срокове на доставка са възможни, защото в Acumo разполагат с голяма наличност от решения на NSK, включително серията NH/NS с повърхностно покритие като Duralloy и нискотемпературно хромиране, а производствената компания ги нарязва на необходимите дължини в своя завод с помощта на машина с водно охлаждане.

„NSK предлага техническа поддръжка на всички свои оторизирани дистрибутори. Всеки един от неговите специално подбрани партньори наема добре обучен, компетентен персонал с добър професионален опит и задълбочено разбиране на клиентските приложения“, коментираха от NSK България.

„Ние в Österbergs сме изключително доволни от Acumo като доставчик и техническа помощ при спешни случаи. Развихме тясно сътрудничество, благодарение на което в Acumo са абсолютно наясно от какво се нуждаем. В допълнение към висококачествените решения, ние получаваме подкрепа при оразмеряването, избора на интерфейс и предоставяне на задълбочена информация за продукта, когато това е необходимо“, споделя Улф Нордлинг, ръководител проекти в Österbergs.

През изминалата година Österbergs е закупила още няколко линейни направляващи от серията NH/NS на NSK с покритие Duralloy за осигуряване на още по-дълъг експлоатационен живот на машини за дърводобивната и целулозно-хартиената промишленост. Новата машина е поредния пример за доказано доброто партньорство между доставчика NSK, оторизирания дистрибутор Acumo и специализираната компания Österbergs.

Източник на снимковия материал: NSK

Тагове: NSK, дървопреработване, линейни технологии, машиностроене, опаковане, целулозно-хартиена промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

NSK България
http://www.nskeurope.bg