Можете да си гарантирате надеждност в екстремните условия на агро сектора с главините за дискови брани Agri Disc Hubs на NSK

30.03.2021 г.5 мин.

За лагерите, използвани в селскостопанската техника, не липсват потенциално опасни фактори като влага, прах, силно корозивни торове и ударни натоварвания (например генерираните при натрошаване на камъни). Здравата конструкция и високоефективното уплътняване на лагерните главини Agri Disc Hub на NSK ги превръща в доказан избор за работа при екстремни експлоатационни условия. Произведени в Германия, тези иновативни възли са предпочитани за употреба в селскостопанската техника, включително в дискови брани, редосеялки и косачки. Ето какво още научи за тях Инженер.bg от българския офис на NSK – един от лидерите в производството на лагери.

Изключително тежките условия на експлоатация, в комбинация с процедурите по измиване под високо налягане, поставят високи изисквания към лагерите и уплътненията в селскостопанските машини. Нискокачествени лагери не биха били достатъчно здрави в своята конструкция или ниво на производителностм, за да гарантират необходимото време на безотказна работа. Вместо това, чести престои и скъпо струващи повреди би бил най-вероятният резултат“, коментираха от NSK България.

NSK решението на това предизвикателство са главините Agri Disc Hub – рентабилни, самосмазващи се, осигуряващи основни ползи за потребителите на селскостопански машини. Високоефективните главини Agri Disc Hub включват двуредови радиално аксиали сачмени лагери, които могат да издържат на високи аксиални и радиални натоварвания, докато щателно здравият корпус, в който са поставени лагерите, се свързва директно и лесно с машината чрез интегриран фланец.

Разрез на корпуса на Agri Disc Hub показва двуредовите радиално аксиални сачмени лагери, издържащи на големи аксиални и радиални натоварвания

Това, което е важно да се отбележи, е, че NSK може да предложи бърза доставка на главините Agri Disc Hub навсякъде в Европа, тъй като производството им се извършва в Германия. Мощностите в град Мундеркинген имат почти 70-годишна история в производството на висококачествени изделия“, подчертаха от компанията.

Наред с високопроизводителната лагерна технология, главините Agri Disc Hub са оборудвани с високоефективна уплътняваща система за стабилна защита в приложения за екстремни експлоатационни условия. Тази комплексна система представлява комбинация от лабиринтни и контактни уплътнения, която служи за предотвратяване, както на проникването на замърсители, така и на изтичането на смазка. Лагерите на Agri Disc Hub са с „доживотно смазване“ и осигуряват на потребителите експлоатация без необходимост от поддръжка.

Иновативната конструкция на лагерите и системата от уплътнения значително увеличава експлоатационния живот. Дори в условия на екстремни натоварвания, главините Agri Disc Hub, както и съответно машината, която обслужват, осигуряват експлоатационен живот, който е няколко пъти по-дълъг от този на други предлагани в търговската мрежа решения. Същевременно тяхната модулност означава, че могат да бъдат адаптирани много бързо към индивидуалните изисквания на потребителя. В такива случаи гъвкавото производство на завода в Мундеркинген осигурява бързи доставки на конкурентни цени, дори и за персонализирани поръчки“, обясниха още от NSK България.

Изглед отблизо, визуализиращ сложната траектория на системата от уплътнения на NSK, благодарение на която се предотвратява проникването на замърсявания в лагера

Създаден през 1954 г., заводът в Мундеркинген стартира с производството на търкалящи лагери за водещ производител на селскостопански машини. През 1990 г. компанията е придобита от NSK, като скоро след това в завода са пуснати в експлоатация изключително гъвкави производствени мощности, които създават необходимите условия за производство, дори на малки серии от индивидуално разработени за клиента търкалящи лагери с висока ефективност. NSK Europe поддържа складови наличности от лагерни възли с диаметър на диска до 800 mm.

Източник на снимковия материал: NSK България, NSK, freepik.com

Тагове: NSK, аграрна промишленост, лагери, машиностроене

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

NSK България
http://www.nskeurope.bg