Мултиинженеринг изпълни впечатляващ проект за транспортна лента с три процесни зони на залепване и автоматично нанасяне на лепило

19.05.2023 г.3 мин.

Мултиинженеринг е утвърдена българска компания, специализирана в производството, внедряването и поддръжката на машини и съоръжения в областта на хранително-вкусовата и леката промишленост. Освен стандартни предложения, специалистите от фирмата разработват и нестандартни решения, отговарящи на конкретните изисквания на клиента. В следващите редове, специално за читателите за Инженер.bg, от Мултиинженеринг представят поредния си успешно завършен проект за транспортна лента с три процесни зони на залепване, която осигурява автоматично нанасяне на лепило върху страниците на кутия и последващото им залепване.

Предлаганите от Мултиинженеринг машини за автоматизиране на процесите в производството на хранително-вкусови изделия и цялостни решения за леката промишленост се изработват от неръждаема стомана, която осигурява максимално дълъг експлоатационен живот и по-ниски разходи за поддръжка. Разнообразието от транспортни ленти – хоризонтални или вертикални – удовлетворява изискванията на всеки вид производство.

Голям интерес привлича един от реализираните проекти на компанията, а именно автоматична система за нанасяне на лепило върху страници на кутия и последващото ѝ залепване.

„Многофункционалната машина е изградена на основата на транспортна лента с три процесни зони на залепване. Нейната конструкция е изработена от неръждаема стомана, а задвижването ѝ се осъществява чрез мотор-редукторна група и честотен регулатор за регулиране на скоростта“, поясниха от българското дружество.

Техническото решение се състои от:

  • Отделна бутониера с авариен старт/стоп бутон;
  • Предпазни капаци в зоните на залепване;
  • Предпазни сензори при отваряне на капаците;
  • Фотоклетки за засичане на кутии в зоната на залепване;
  • Апликатор за топлостопяемо лепило.

„Възможностите за контрол върху системата са ключови за нейната производителност, качеството на крайния продукт и превенцията от аварийни ситуации. По този начин клиентът осигурява защита не само на продуктите си, но и на своите служители и гарантира безопасен и надежден производствен процес“, допълниха от компанията.

Посетете микросайта на компанията Мултиинженеринг в платформата ни Борса.bg и открийте информация за огромното разнообразие от стандартни и нестандартни изпълнения на автоматизирани машини за производства в областта на хранително-вкусовата и леката промишленост.

Източник на снимковия материал: Мултиинженеринг, canva.com

Тагове: Мултиинженеринг, процесна автоматизация

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЕТ Мултиинженеринг
http://multiengineering-bg.com/