Модулът SheetMaster на Trumpf гарантира оптимално зареждане, разтоварване, палетизиране и сортиране на готови детайли

07.06.2024 г.4 мин.

За ефективно и оптимизирано производство са нужни не просто високопроизводителни автоматизирани решения, но и стриктен контрол върху всяка една технологична операция. Новият SheetMaster на световния лидер в машиностроенето и лазерните технологии Trumpf обединява всичко това, позволявайки бързо и прецизно зареждане и разтоварване, както и палетизиране и сортиране на готовите детайли от металообработващите процеси.

„Новият SheetMaster е решение от най-ново поколение, което автоматично и надеждно зарежда и разтоварва Вашата машина за щанцоване или комбинирана машина за щанцоване и лазерна обработка. Освен това модулът спомага за ефективното сортиране и палетизиране на готовите детайли“, съобщиха за Инженер.bg от Трумпф България, дъщерно дружество на Trumpf у нас.

„Разделящата станция осигурява още по-ускорен процес на зареждане. Така, докато SheetMaster още разтоварва детайли, необработените метални листа вече са разделени предварително, което води до значително съкращаване на зареждащите операции. Индивидуално избираеми вендузи улесняват операциите. Чрез допълнителната сортираща ос SheetMaster поставя готовите детайли гъвкаво и оптимално спрямо площта. И още, модулът позволява безпроблемно разширяване с допълнителни компоненти“, уточниха българските специалисти.

Основни ползи и предимства на SheetMaster:

  • Опростеност и безопасност при работа

SheetMaster борави безпроблемно с метални листа с дебелина до 6.4 mm, а с допълнителния пакет вендузи – до 8 mm, когато и товароподемността се увеличава до 300 kg.

  • Рентабилност благодарение на автоматизирания режим на работа

SheetMaster е ефективна, надеждна и напълно автоматизирана система, която функционира самостоятелно дори и по време на смените без персонал.

  • Възможност за разширение по всяко време

SheetMaster представлява модулно решение, което може да бъде разширено със склад TruStore, STOPA и различни системи от релсови колички.

  • Непрекъсната производителност

SheetMaster взема бързо, безопасно и безпроблемно тежки и малки детайли. Модулът гъвкаво овладява палетизирането и стифирането.

  • Автономност

В комбинация с GripMaster системата изхвърля напълно автоматично остатъчната решетка, остатъчните ленти и съединителните шийки на металния лист.

  • Бързина и оптимизация на работните операции

Високата скорост на работа и усъвършенстваната функционалност позволяват успоредно осъществяване на процеси, като предварително разделяне на необработени метални листа и в същото време оставянето на готови детайли.

„Новият SheetMaster допринася за значително повишаване на производителността. При производството на средни до големи партиди системата за автоматизация зарежда и разтоварва металните листове надеждно и синхронно по време на целия технологичен цикъл“, допълниха още от Трумпф България.

Конструкцията на захващащия модул се състои от греда и рамо на щипката с индивидуално управляеми вендузи. Той може да палетизира детайли в произволна последователност и да достига междинни купчини, а благодарение на допълнителната ос Y е в състояние да използва изцяло зоната за стифиране. По този начин той осигурява повече гъвкавост при операциите и оптимизиран вземане на детайлите.

Източник на снимковия материал: Трумпф България, Trumpf

Тагове: Trumpf, металообработваща промишленост, металообработка, палетизиране, Трумпф България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Трумпф България ЕООД
www.trumpf.com/bg_BG