Линия за роботизирано сглобяване на пожароизвестителни датчици инсталира Кимекс в УниПОС, Плевен

21.07.2017 г.3 мин.


Българският производител на пожароизвестителна техника УниПОС избра висококачествените продуктови решения и надеждни услуги на фирма Кимекс при изпълнението на проект за автоматизация на производствения си процес. „Кимекс ООД проектира, изпълни, достави, програмира и пусна в експлоатация специализирана линия за роботизирано сглобяване на пожароизвестителни датчици за УниПОС – Плевен“, информираха за Инженер.bg от Кимекс.„Роботизираната линия, базирана на роботи, произведени от международния високотехнологичен гигант Fanuc, покрива нуждите на предприятието в критична част от монтажния процес. Линията е изградена на базата на интелигентни технологии за визуално откриване на позицията на всеки детайл от входящия поток, визуален контрол на сглобяването и постига първоначално заложената от клиента производителност от над 1000 сглобени единици за работа смяна“, поясниха изпълнителите.Успехът на проекта насърчава УниПОС да търси разширение на линията и да продължава роботизацията на производството си, за да задоволи растящите пазарни нужди. Дружеството притежава собствена модерна фабрика, на територията на която са разположени всички необходими производствени звена. „Високата степен на взаимодействие, прецизния синхрон и професионализма на производствените екипи позволяват суровините и материалите за кратко време да се превърнат в качествени крайни продукти”, коментираха от плевенската компания.


„Благодарение на интуитивните индустриални роботи на Fanuc, които бяха внедрени в базата на УниПОС, фирмата успя да редуцира производствените си разходи, да повиши качеството и да подобри конкурентоспособността на продукцията си не само на българския, но и на европейските пазари“, обобщиха от Кимекс.


Повече информация за Кимекс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Кимекс, УниПОС

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Кимекс ООД
http://www.kimex-bg.com/