Линия за асемблиране на LED крушки в завод на Окта Лайт България е изцяло автоматизирана с роботи на Fanuc

14.06.2017 г.3 мин.

In Macedonian.Един от най-големите заводи на територията на България – на компанията Octa Light, вече е превърнат в истински шедьовър на автоматизацията, благодарение на внедрените в него високопроизводителни роботи на световния пазарен лидер Fanuc. Изпълнител на проекта е фирма Трейд Майстер, която близо 2 години работи по проекта и успява да постигне забележителни резултати, съобщиха за Инженер.bg от Фанук България.Фирма Окта Лайт България е специализирана в научно-изследователска и развойна дейност (НИРД), разработка и производство на светодиоди, светодиодни модули и компоненти. Дружеството притежава модерна технологична база в гр. Годеч, включваща над 11 500 m2 производствени помещения, „чисти“ зали за производство на оптоелектроника и микроелектроника, лаборатории, цялостно оборудвани линии за асемблиране на електронни компоненти и др.Компанията Трейд Майстер е модернизирала изцяло линията за сглобяване на LED светлинни източници, инсталирайки голям набор от робо-единици, пневматични и линейни мотори на SMC, линейни направляващи на Hiwin, роботи на Fanuc, програмируеми логически контролери (PLC) на Wago, инвертори Omron, продукти на Fiamgroup и Siemens.


В производственото предприятие вече цялостната дейност по асемблирането на светодиодите се извършва с помощта на множество индустриални роботи Fanuc от серията LR Mate 200iD. Това са компактни,6-осови роботи, с приблизителен размер и обсег на човешка ръка. „Те съчетават най-доброто в класа си съотношение между тегло от едва 25 kg и товароносимост от 7 kg със стандартна IP67 защита и изключителното качество на Fanuc. Това ги превръща в най-добрия и надежден миниробот за автоматизация на процесите в много промишлени отрасли“, коментираха от Фанук.LR Mate 200iD предлага висока производителност и къси времена за цикъл. Разработен е на базата на високоразвита сервотехнология, с изключително здрава ръка, която извършва плавно движение без вибрации, дори при висока работна скорост. Благодарение на малкото си тегло роботът се интегрира лесно, а поради многобройните позиции за монтаж, предлага огромна приспособимост към мястото, включително работа в тесни пространства, допълниха още от компанията.


 

Повече информация за Фанук България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Фанук, Octa Light

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/