Либхер-Хаусгерете Марица: Устойчивите социални инициативи на Liebherr-Hausgeräte бяха отличени със златен медал от EcoVadis

10.02.2024 г.5 мин.

Станете част от екипа на Либхер-Хаусгерете Марица и развийте своя потенциал в стимулираща и иновативна работна среда, в която таланта и амбицията са високо ценени!

Поредният златен медал EcoVadis, признание за изключителни усилия в устойчивостта, отново е в ръцете на екипа на Liebherr-Hausgeräte. Компанията, която е сред лидерите в производството на домакински уреди в Европа, се отличава не само с висококачествените си продукти, но и с непрекъснатата си ангажираност към опазването на околната среда и подобряването на условията на работа на своите сътрудници. Всичко това ѝ помага да спечели престижното отличие и тази година. Повече за наградата и какво означава тя за Liebherr, пред Инженер.bg разказаха специалистите от българското дружество на немския концерн Либхер-Хаусгерете Марица. Вижте какво споделиха те!

В края на 2023 г. компанията Liebherr-Hausgeräte за втори път бе отличена за своята водеща позиция сред пионерите в социално отговорния подход към бизнеса и индустрията, получавайки златния медал от EcoVadis за устойчивост. С общо 75 точки, които я класираха в топ 3% на всички компании, оценявани от EcoVadis, Liebherr демонстрира ангажимента си към високите стандарти за устойчивост във всеки аспект на производствената си верига.

EcoVadis е водеща организация в областта на устойчивото бизнес оценяване. Нейните оценки обхващат широк спектър от критерии, включително екология, социални въпроси, етика и управление на веригата на доставки. Чрез използването на международни стандарти за корпоративна отговорност, като Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact и DIN ISO 26 000, EcoVadis осигурява обективни и надеждни оценки на бизнес практиките на компаниите. „Като най-голямата и водещата организация за оценка на устойчивостта на компании, EcoVadis несъмнено утвърждава постиженията на Liebherr-Hausgeräte“, коментираха от българското дружество.

За г-н Щефен Нагел, управляващ директор „Продажби и маркетинг“ в Liebherr-Hausgeräte, това признание е повод за гордост и вдъхновение. Успехът на нашата компания не е само в популярността, но и в нашата ангажираност към устойчивото развитие. Постоянството и стремежът ни към по-добри практики и иновации е гаранция за зеленото бъдеще на Liebherr, а също и на цялото общество“, коментира по темата той.

Liebherr-Hausgeräte осъзнава отговорността си към хората и околната среда и насърчава корпоративната отговорност в производствените си бази. Спектърът варира от енергийно ефективното производство на уреди и отговорното управление на водните ресурси, до спазването на трудовите и човешките права по цялата верига на доставките. Повторният сертификат от EcoVadis е ясен знак, че сме на прав път и непрекъснато търсим начини да подобрим екологичния, социалния и етичния си отпечатък”, допълниха са специалистите от Либхер-Хаусгерете Марица.

Ако се интересувате от възможностите за професионална реализация и/или стаж в компанията, не пропускайте да разгледате актуалните работни позиции в нейния микросайт в Борса.bg.

В допълнение към своите ангажименти към устойчивостта и обществената отговорност, Liebherr-Hausgeräte предоставя и вълнуващи възможности за кариерно развитие в своите производствени бази. Българското производство на компанията, като част от глобалната мрежа на Liebherr, предлага стимулираща работна среда, в която талантливите и амбициозни професионалисти могат да развиват своя потенциал и да участват в иновативни проекти.

Базата на немския концерн край Пловдив играе ключова роля в производството на висококачествена хладилна техника и едновременно с това осигурява възможности за обучение, професионално менторство и кариерно развитие. Стремежът към изцяло устойчиви практики и непрекъснатите инвестиции в човешкия капитал правят Либхер-Хаусгерете Марица предпочитан работодател за тези, които се стремят към успешна и удовлетворяваща кариера в индустрията на домакинските уреди.

Източник на снимковия материал: Либхер-Хаусгерете Марица, canva.com

Тагове: HR, Liebherr, кариера, Либхер-Хаусгерете Марица, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
www.liebherr.bg