Кимекс достави заваръчен робот AM100IC7L-30B на Fanuc в производствена база на Старт Инженеринг

07.04.2017 г.4 мин.


Заваръчен робот, модел AM100iC/7L-30B, на световния лидер в индустриалната роботизация Fanuc работи в производствената база на утвърдената българска компания Старт Инженеринг в София. Доставката и интеграцията на робота са извършени от водещия системен интегратор на висoкокачествена заваръчна и металообработваща техника и системи – фирма Кимекс. От Кимекс и Фанук България разказаха пред Инженер.bg повече за проекта и спецификите на индустриалния робот.Това е робот от тип AM100iC/7L-30B, специализиран за заваръчни приложения. Фирмата интегратор Кимекс е наш дългогодишен партньор и е реализирала множество проекти с роботи на Fanuc с приложение не само в заваряването, но и за палетизиране и боядисване“, коментира инж. Валентин Тенев от Фанук България. „Моделът AM100i/C7L-30B е актуален и се използва широко. В кооперация с производителите на заваръчно оборудване, софтуерът на робота се актуализира с цел включване на нови функции за автоматизация на процесите и облекчаване на настройките чрез интерактивен дисплей“, сподели още той.Следващото поколение на утвърдения модел на ARC Mate на Fanuc вече се предлага на пазара. Новият заваръчен робот ARC Mate 100iD е първият модел от едно цяло ново поколение ARC Mate. „Наследник на популярния и високооценяван свой предшественик ARC Mate 100iC/12, той е първият от няколко нови модела, които постепенно ще бъдат пуснати на пазара“, коментира инж. Тенев.


ARC Mate 100iпостига по-високи скорости на осите с цел оптимизирана производителност. Новият робот ARC Mate включва напълно нова и интегрирана кабелна маршрутизация, която намалява времето за престой и оптимизиране на експлоатационния му живот. „Полезният товар продължава да бъде дванадесет килограма, което е най-добрата референция в своя клас  не само достатъчно за типични заваръчни горелки, но и за допълнителна инструментална екипировка“, категорични са от Фанук България.Новият робот се отличава със значително разширена работна зона. „В допълнение към неговата аксиална скорост, която е най-високата в своя клас, новият ARC Mate 100iD е с подобрена неподвижност и повторяемост за по-прецизни приложения. С новите роботи на Fanuc електродъговото заваряване вече е много по-ефективно“, коментираха в заключение от Фанук България.

 

Повече информация за Старт Инженеринг АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Повече информация за Кимекс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Повече информация за Фанук България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Старт ИнженерингКимекс, Фанук България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Старт Инженеринг АД
http://www.starteng.com/bg/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Кимекс ООД
http://www.kimex-bg.com/