Италиански производител „осветява“ света с продуктите си за външно осветление с помощта на роботизирани машини на Trumpf

03.05.2023 г.6 мин.

AEC Illuminazione е италиански производител на висококачествени външни осветителни тела, предназначени за тунели, мостове, улици, стадиони и др. Залагайки на уникален дизайн и 100% „Made in Italy“ качество на своите продукти, от своето основаване през 1957 г. до днес, AEC Illuminazione се развива от местна семейна фирма до водеща международна компания. С цел да удовлетвори изискванията и на най-взискателните си клиенти, през последните години дружеството почти изцяло автоматизира производството си. „Включително и процесите на огъване с помощта на роботизираните машини TruBend Cell 5000 и TruBend Cell 7000 на Trumpf. Така AEC Illuminazione не само успява значително да подобри производителността си, но и да оптимизира всички етапи на технологичните си процеси - от идейния проект до готовото изделие“, съобщиха за Инженер.bg от Трумпф България, дъщерна фирма у нас на глобалния лидер в машиностроенето и лазерните технологии Trumpf.

AEC Illuminazione: Ключът към успеха се крие в кратките производствени цикли

За да запаси челни позиции на международния пазар, от ръководството на AEC Illuminazione осъзнават, че ключът към конкурентно предимство освен високото качество и изключителните дизайни, се крие и в кратките производствени цикли. В резултат на това през последните години компанията се изправя пред предизвикателството да организира производството си още по-ефективно, увеличавайки количеството произведени изделия като запазва същото постоянно високо качество.

„Наред с това, дружеството следва философията да бъде максимално независимо от доставчици и да държи всички производствени фази в собствените си ръце“, уточниха специалистите от Трумпф.

Бързина и гъвкавост във всички фази на производството

Сътрудничеството между AEC Illuminazione и Trumpf стартира още през 2006 г., когато AEC Illuminazione закупува автоматизирана лазерна система TruLaser 3030. Оттогава двете компании са в тесен контакт също и чрез приложението за сервизно обслужване на Trumpf. Преди няколко години италианският производител взема решение да замени старите клетки за огъване с нови автоматизирани решения. При това веднага се спира на оборудване от Trumpf.


„Знаехме, че машините са лесни за обслужване и безпроблемно могат да се интегрират в нашето производство“, разказват от AEC Illuminazione. „TruBend Cell 7000 и по-голямата TruBend Cell 5000 са двете машини, които съответстват точно на нашите потребности и нужди. Благодарение на тях вече можем да огъваме различни материали и сме единственият производител на пазара, който изработва и рефлектори от алуминий“, заявиха от компанията.

Друго съществено предимство, което машините на Trumpf осигуряват на AEC Illuminazione, е, че при необходимост, TruBend Cell 5000 може да поеме работата на TruBend Cell 7000. „По този начин, дори при пикове в производството, обемни задания или специални желания на клиентите, компанията запазва бързи темпове и гъвкавост на работа. Наред с това, двете машини позволяват да бъдат свързани с отдела по конструктивен дизайн на продуктите и компонентите, което значително съкращава технологичния цикъл от идейното задание, през дизайна, производството, до готовото изделие“, коментираха от Трумпф България.

Пълен контрол над производствените процеси

AEC Illuminazione вече почти напълно е автоматизирала производството си с цел по-голяма ефективност и производствени обеми. Благодарение на клетките за огъване на Trumpf най-важните процеси при изработката на продукти като алуминиевите рефелектори и капаци се изпълняват значително по-бързо и с постоянно високо качество.

„Веднъж настроени, TruBend Cell 5000 и TruBend Cell 7000 изпълняват операциите с една и съща прецизност – нещо, което не би могло да бъде постигнато ръчно“, категорични са българските специалисти. „Машините на Trumpf допринасят за значително редуциране на производствения брак, а благодарение на интелигентното планиране на материалите и за максимално оползотворяване на ресурсите. Така, AEC Illuminazione има пълен контрол над производствения процес и проследява статуса на операциите по всяко време“, допълниха още те.

Напред към светлото бъдеще

AEC Illuminazione е образец за находчив, успешен и конкурентноспособен производител в най-разнообразно отношение, особено що се касае до Индустрия 4.0. Автоматизирайки и роботизирайки почти изцяло своето производство, международно утвърдената компания успява да разработва своите уникални и висококачествени продукти за външно осветление за много кратки времена и в голяма степен независимо от доставчици.

„В кратко бъдеще са планирани още откриване на нов производствен цех и оптимизиране на логистичните операции. В съответствие с това компанията си поставя високи цели за развитие и усъвършенстване на производствените процеси – път, по който със своите автоматизирани технически решения и професионални консултации Trumpf ще съпровожда AEC Illuminazione и в бъдеще“, допълниха още от Трумпф България.

Източник на снимковия материал: Трумпф България, Trumpf

Тагове: Trumpf, лазерни технологии, осветление, процесна автоматизация, роботизирани системи, Трумпф България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Трумпф България ЕООД
https://www.trumpf.com/bg_BG