Вино и паста! Италианско оборудване за италианска храна със специалните помпени решения Fluimac от Помпен офис

11.06.2021 г.3 мин.

Каним Ви на паста и вино! Но не само защото сме влюбени в Италия, а защото знаем как да ги произведем благодарение на утвърденото българско дружество Помпен офис. Компанията е изключителен вносител и представител за България на италианските специални помпи Fluimac, предназначени за специфични приложения в хранително-вкусовата промишленост, козметиката, фармацевтиката и мн.др. Вижте какво още научихме за италианските двойнодиафрагмени помпи.

„Пневматичните двойнодиафрагмени помпи Phoenix са проектирани, така че да гарантират функционалност и ефективност при преноса и дозирането на флуиди с различен вискозитет. Това се постигна чрез усъвършенствана система за разпределение на въздух, високотехнологична мембрана, специфики в геометрията на камерите и конструкцията на клапаните“, посочиха от Помпен офис.

Серията за ХВП се изработва от материали, сертифицирани от FDA (б.ред. Агенция за контрол на храните и лекарствата на САЩ). Частите, които влизат в контакт със съответния флуид, са произведени от силно електрополирана неръждаема стомана тип 316 и политетрафлуоретилен (тефлон), като и двата материала са сертифицирани за хранителни цели. Тези помпи са в състояние да обработват течности с много висок вискозитет и температура до 95 °С.

В производството на хранителни продукти помпите Fluimac намират приложение за:

  • Групов трансфер;
  • Опаковки за храни;
  • Дозиране;
  • Разтоварване на цистерни/вагони;
  • Прехвърляне на продукти.

И понеже говорим за паста…

„Моделът HELIOS AS 10 е предпочитано оборудване що се касае до италианските производителите на паста. Помпата се използва за дозиране на течни съставки при приготвяне на тесто, както и за направата на пресни тестени изделия, прясно напълнена паста, листни тестени изделия, сушени макаронени изделия, безглутенови макарони и производство на ньоки“, разказаха от Помпен офис.

Ако имате винарна…

Помпите Fluimac® FDA са оптималният избор за нуждите на всяка винарна, тъй като те:

  • Работят без емулгиране;
  • Без раздробяване на разнородни продукти като стъбла или семки;
  • Самозасмукващи са;
  • Могат да работят на сухо.

„В пивоварната индустрия Fluimac® предлага решения за изпомпване, които се отличават с лесни за почистване, полирани повърхности отвътре и отвън. Тези помпи могат да се използват както в процеса на производство, така и по време на важни съпътстващи дейности като почистване и дезинфекция“, добавиха още от доказаното българско дружество.

Източник на снимковия материал: Помпен офис, Fluimac

Тагове: Fluimac, Помпен офис, помпено оборудване, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Помпен офис ЕООД
http://www.pumpoffice.com/bg/index.html