БИБУС: Продукти на Thomson оптимизират разработването и функционирането на високоефективно медицинско оборудване

13.09.2021 г.7 мин.

Повече за решенията, които предлага БИБУС България,  можете да научите на изложението MachTech&InnoTech 2021 от 14 до 17 септември т.г. в Интер Експо Център в София!

Част от обширното портфолио на доказаната компания за продукти и решения за линейно движение Thomson е разработена специално, за да оптимизира разработката на медицинско оборудване. „Портфолиото на Thomson може да отговори напълно на Вашите изисквания. Изключителните в технологично отношение компоненти и предварително сглобените системи, които осигуряват гъвкавост на приложението, повишават ефективността на производството, а оптимизираният процес позволява улеснен избор на компоненти. Те се отличават с дълъг експлоатационен живот, висока здравина, безшумна и безпроблемна работа“, съобщиха за Инженер.bg от БИБУС България, която предлага продуктите на Thomson на пазара у нас.

Thomson е иноватор в технологиите за линейно движение от десетилетия. Днес компанията предлага решения за оптимизирано движение, предназначени за внедряване в медицинско оборудване. Те се отличават със съвременен дизайн и високо качество, иновативна технология и голямо разнообразие.

„Когато потребителите използват решенията на Thomson още от самото начало на процеса на проектиране, те са в състояние да оптимизират работата на машината, нейния експлоатационен живот и цена. Предимствата на решенията за анализ, съществуващите модификации и интелигентната стандартизация, които предлага Thomson, ще Ви осигурят повече свобода и по-голяма конкурентоспособност на пазара“, коментираха от доказаната българска търговска и инженерингова компания.

Thomson разработва стандартизирани платформи, които осигуряват лесна персонализация. Компанията произвежда продукти, готови за внедряване, които се отличават с улеснена инсталация и позволяват по-бързо излизане на машините на пазара. Освен това компанията провежда обширни тестове на оборудването, с които прави оценка на използваните продукти в конкретното приложение.

Thomson предлага изделия за широк спектър от приложения в медицинско оборудване.

БИБУС България ще представи обширното портфолиото от технически решения, които предлага, в рамките на специализираното изложение MachTech&InnoTech 2021. Събитието ще се състои от 14 до 17 септември т.г. в Интер Експо Център в София. 

Технически решения за диагностика и терапия

Портфолиото на Thomson включва широка гама от ключови компоненти за медицински диагностични и терапевтични устройства. За приложения в тези сегменти плавната работа с ниско ниво на шум е голямо предимство за постигане на високо ниво на комфорт на пациента. Не по-малко важно предимство е и високата точност на позициониране, голямата товароносимост и устойчивостта на корозия на изделията. Всички тези характеристики осигуряват спазване на изискването за максимална сигурност и надеждност на крайния продукт.

Цялата гама от ротационни и линейни задвижващи компоненти на Thomson намира приложение във високотехнологични диагностични и терапевтични решения - от стандартни продукти и специални изпълнения до напълно индивидуално разработени системи. Приложения, които могат да бъдат оптимизирани с продукти на Thomson, са стационарни инсталации (магнитен резонанс, компютърна томография и образна диагностика), мобилни устройства за термична визуализация, 360-градусова образна диагностика, мобилни устройства (например преносими скенери), мобилни апарати за обдишване и мн.др.

Специални разработки за транспортиране на пациенти

„Когато става въпрос за транспортиране и пренасяне на пациентите, оборудването трябва да се отличава с висока степен на комфорт и надеждност. Thomson предлага голямо разнообразие от компоненти за безшумни, безвибрационни и високонадеждни носилки, подемници за операционни маси, легла, вани и т.н.“, поясниха от БИБУС България.

Освен това, благодарение на изделията на Thomson, устройствата могат лесно и прецизно да се регулират според индивидуалните нужди на пациента, например по височина и отстрани. Със своите висококачествени линейни направляващи от неръждаема стомана и други технологични постижения, Thomson улеснява манипулирането на пациентите от страна на медицинския персонал и гарантира безопасността им.

Предимства в решенията за лична мобилност

Компанията Thomson е използвала своя многогодишен опит в разработката на нова линия от линейни задвижващи устройства за приложение в решения за личната мобилност и работа с пациенти. Тези нови задвижвания се отличават със специални предимства. Те са с ултразвуково заварени корпуси, които позволяват лесно почистване и се отличават с компактен дизайн.

Освен това, те позволяват използване без необходимост от поддръжка, разполагат с уникални функции за управление и се характеризират с постоянно нисък шум при работа, което е незаменимо предимство за тази област на приложение.

Решенията на Thomson намират приложение при разработката на инвалидни колички, спирачки за инвалидни колички, асансьори за лични транспортни средства, рампи и мн.др.

Изделия за лабораторна автоматизация и помпи за течности

Направляващите винтове на Thomson и линейните направляващи RoundRail осигуряват високопрецизно дозиране на течности чрез инфузионни помпи. Тези системи могат да дозират течността с максимална равномерност и не се влияят от противодействащите сили (за разлика от системите с ремъчно задвижване, сачмено-винтови двойки или зъбните рейки).

Друго предимство е способността на компанията бързо и ефективно да произвежда малки количества прототипи, за да ускори пускането на пазара на машините на клиентите си.

Приложения, които могат да бъдат оптимизирани с продукти на Thomson, са прецизно дозиране на течности, вземане на кръвни проби, инфузионни помпи, автоматизирано залепване, автоматизирано пипетиране и мн.др.

Автоматизация на манипулиращи лабораторни операции

„Компонентите на Thomson като профилни направляващи, винтови направляващи и спирачки осигуряват ефективна и непрекъсната работа на лабораторното оборудване с автоматизирано манипулиране. От тези машини се изисква висока степен на прецизност с минимална поддръжка“, заявиха от БИБУС България.

Компонентите на Thomson имат допълнителна защита от корозия, което е ключово предимство при работа с течности. В медицинските приложения надеждността, отсъствието на необходимост от поддръжка и лесната експлоатация са основни фактори. „Това минимизира престоите и гарантира безпроблемна работа при максимална скорост. Успешната лабораторна автоматизация минимизира разходите на медико-диагностичните лаборатории и в същото време ускорява производството на медицински продукти“, допълниха още експертите на компанията.

Източник на снимковия материал: БИБУС България, Thomsonq freepik.com

Тагове: Thomson, БИБУС България, изложение, машиностроене, медицинска техника

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

БИБУС България ООД
http://www.bibus.bg