Аквастарт: Помпи с въртящ лоб на Börger са оптимално решение за транспортиране на плодове и плодова каша в ХВП

22.07.2021 г.3 мин.

Когато отваряме бурканче сладко, компот или доматено пюре, едва ли си даваме сметка за начина, по който плодовете са стигнали до нашата кухня, а още по-малко се замисляме за техническите трудности, които съпътстват производството на храни. Но те са факт и зад натуралните хранителни продукти, на които се радваме, обикновено стоят многобройни екипи от технолози и инженери, които са успели да открият оптималните технически решения за съответното производство. За такъв случай ни разказаха от доказаното българско търговско дружество Аквастарт, специализирано в предлагането на помпени решения от водещи производители. Да видим…

„Консервна фабрика, която произвежда различни плодови продукти, се нуждае от надеждно решение за изпомпване на парчета и каша от ябълки, круши, праскови и др. До този момент в производството е използвана ексцентрична винтова помпа, която обаче не може да се справи достатъчно добре с по-едрите парчета и често създава проблеми“, разказаха за Инженер.bg от Аквастарт.

След внимателно пазарно проучване клиентът се спира на помпите Börger, а окончателният избор пада върху моделите с въртящ се лоб, изработени от неръждаема стомана.

В предприятието плодовете се сортират ръчно и се транспортират чрез конвейерна лента към подаващия резервоар на помпата. От него тя прехвърля плодовете и получената плодова каша на няколкостотин метра в другата част на фабриката, където се произвежда плодов сок. Помпата работи с максимален номинален капацитет 40 m³/h и максимално налягане 6 bar.

„След успешното внедряване на Boerger Rotary Lobe Pump в производството, клиентът прави поръчка за още две по-малки помпи от същия тип“, допълниха от българското дружество.

„Роторните помпи Börger са самозасмукващи, безклапанни, с положителен обем. Двете серии помпи с въртящ лоб BLUEline и ONIXline обхващат 25 размера на помпата и дебити от 1 до 1450 m³/h, както и разнообразие от допълнителни елементи и аксесоари, опционални изпълнения от различни материали и конструктивни решения, така че да можете да изберете ротационна помпена система, подходяща за изискванията на всяко отделно приложение“, обясниха още от Аквастарт.

Източник на снимковия материал: Аквастарт, Börger, pixabay.com

Тагове: Аквастарт, помпено оборудване, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Аквастарт ООД
www.aquastart.bg