Адара Инженеринг: Стерилните помпи Contra на Gea Hilge осигуряват асептичност на процесите в голяма фармацевтична компания

27.01.2024 г.4 мин.

Vetter Pharma-Fertigung е компания, предоставяща услуги за пълнене и опаковане на фармацевтични продукти, която разполага с обекти по целия свят, а централата ѝ се намира в Равенсбург, Германия. Именно там, при изграждането на нова технологична линия, дружеството се изправя пред предизвикателството да открие подходяща стерилна помпа за разпределение на PW/WFI (PW – чиста вода; WFI – вода за впръскване). А решението идва с гамата Contra на Gea Hilge. Повече за проекта пред Инженер.bg разказаха от фирма Адара Инженеринг, чието портфолио включва помпените решения с марка Hilge, предназначени за специални приложения.

Основана през 1950 г., Vetter Pharma-Fertigung е бизнес партньор на фармацевтични производители, като подпомага дейностите им от първоначалното разработване на продукта до клиничното и търговско пълнене на спринцовки, патрони и флакони и последващото разнообразие от решения за опаковане. Нейни клиенти са фармацевтични и биотехнологични компании с международна дейност, а самата Vetter разполага с около 4500 служители в клонове в Германия, САЩ, Сингапур, Япония и Южна Корея. Компанията има множество патенти, включително двукамерната спринцовка Vetter Lyo Ject® и двукамерната касета V-LK®“, поясниха от Адара Инженеринг.

В процеса на изграждане на нова линия в своя обект в Равенсбург, Vetter се нуждае от стерилни помпи за системи за съхранение и разпределение на PW/WFI, като инженерите на компанията създават специален профил на необходимата помпа с всички изисквания към нея, включително:

  • Хигиеничен дизайн;

  • CIP/SIP възможност;

  • Напълно самоотводняваща се, без остатъци;

  • Максимална гъвкавост на системата и надеждност на процеса;

  • Ниски шумови емисии;

  • Висока ефективност;

  • Документирани характеристики на системните компоненти;

  • Добра поддръжка и обслужване от доставчика.

За да се сведе до минимум рискът от прекъсване и да се гарантира максимална надеждност на дейността, Vetter избира стерилните помпи от гамата Contra на Gea Hilge за централни възли на процеса по асептично пълнене на системите за разпределение на WFI.

Помпите Contra са налични в няколко варианта, което ги превръща в оптимално решение за интегриране в системна конфигурация. Изборът включва както едностъпални, така и многостъпални конструкции за хоризонтален или вертикален монтаж със стандартен двигател. Корпусите се изработват от различни материали и могат да бъдат осигурени със специфични за приложението повърхностни покрития. Всички уплътнения на корпуса и работните колела имат дизайн без пролуки с метален ограничител. Ефективното почистване на мокрите компоненти се гарантира от конструкцията без празнини и дизайна без мъртво пространство, както и от отворената конструкция на направляващите лопатки на работните колела и корпусите на дифузора“, заявиха от Адара Инженеринг.

Помпите Gea Hilge Contra са произведени от материали без пори и дупки – дълбоко изтеглена валцована стомана и кована стомана с качество 1.4404/1.4435 (316L). Работните колела са фрезовани във форма, която не само осигурява висока ефективност, но и гарантира отлична стойност на NPSH, както и равномерна и безшумна работа.

Помпите GEA Hilge CONTRA са напълно самоотводняващи се през смукателния отвор, което гарантира безопасност за стерилно управление на процеса“, допълниха още от българската компания.

Източник на снимковия материал: Адара Инженеринг, Gea, canva.com

Тагове: GEA Hilge, Адара Инженеринг, помпено оборудване, фармация

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Адара Инженеринг ЕООД
www.adara-bg.com