Trumpf обогати смарт решенията си за свързано производство, придобивайки софтуерната компания Lantek

25.03.2021 г.3 мин.

Световният лидер в сферата на машиностроенето и лазерните технологии Trumpf разшири софтуерния си бизнес, придобивайки интернационалната софтуерна компания Lantek. Поемайки тази стъпка, Trumpf ще фокусира усилия върху разработката на индустриален смарт софтуер за металообработващия сектор, който ще позволи самостоятелна работа на производствените машини.

„С присъединяването на софтуерната компания, Trumpf ще „отвори сетива“ към производствените екосистеми на своите клиенти. Техните индустриални процеси са нашата основна отправна точка, а с помощта на Lantek цялостно ще обхванем веригата за металообработка, дори при машини от различни производители. По този начин предприемаме поредна голяма крачка към едно високоефективно и свързано производство и обогатяваме портфолиото си от решения за умна фабрика“, коментираха за Инженер.bg от Трумпф България.

След участието в разработването на отворения машинен интерфейс umati и на отворения стандарт за локализиране на системите omlox, както и сътрудничеството с интралогистичния експерт в автономно управляваните превозни средства Jungheinrich, партньорството с Lantek е последващ етап към оптимизиране на процесите и свързаното производство на листов метал на бъдещето.

„Очакваме с нетърпение старта на сътрудничеството с Trumpf. Повече от 35 години Lantek предлага софтуерни инструменти за металообработващата индустрия, осигурявайки иновативни производствени решения за всяка металорежеща машина и същевременно предоставяйки взаимосвързаност и независимост за производителя. Нашите клиенти имат възможност да се възползват от обмен на ключови технологии, включително базирани на изкуствен интелект, модели данни и цялостен контрол на процесите. А сега, обединявайки компетенции, опит и усилия с Trumpf, ще успеем да разработим софтуер, който изцяло ще може да посрещне нуждите и да покрие изискванията на металообработващата промишленост на бъдещето“, заявиха от Lantek.

Семейната софтуерна компания Lantek е основана през 1986 г. във Витория-Гастейс, Испания. Фирмата оперира в над 20 локации от 14 държави по света. Повече от 220 служители се грижат за разработката, интеграцията и поддръжката на софтуерните решения за металообработка, които включват CAD, CAM, MES и ERP платформи.

Източник на снимковия материал: Trumpf, Lantek

Тагове: CAD/CAM софтуер, Trumpf, металообработваща промишленост, металообработка, Трумпф България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Трумпф България ЕООД
https://www.trumpf.com/bg_BG