Schaeffler демонстрира обновеното си портфолио от продукти за роботика и ХВП на най-големия индустриален форум в Европа

16.06.2022 г.4 мин.

Хранително-вкусовата и опаковъчната промишленост, както и роботизацията са два сектора, в които се наблюдава голямо глобално търсене на иновативни решения. Това определи и фокуса, върху който се съсредоточи участието на Schaeffler по време на най-големия индустриален форум в Европа Hannover Messe 2022. Както подчерта г-н Ралф Мозеберг, ръководител на подразделението за индустриална автоматизация в Schaeffler, хранително-вкусовата и опаковъчната индустрия в момента се намират във водовъртежа на изискванията за устойчиво развитие, по-ниски производствени разходи и строги хигиенни изисквания.В Хановер Schaeffler представи новата си продуктова гама за производство на храни и напитки и демонстрира начини за решаване на споменатите предизвикателства, пред които е изправена индустрията, използвайки решения за автоматизация, които са произлезли от практиката“, съобщиха за Инженер.bg от Шефлер България.

Ралф Мозеберг и неговите колеги разглеждат „устойчивото проектиране“ като основен стимулатор за намаляване на потреблението на енергия и суровини, осигурявайки същевременно значителни ползи за клиента. Пластмасата, използвана в новите радиални сачмени лагери и корпуси, е оптимизирана от гледна точка на хигиеничността. От проектантите и разработчиците се изисква да извършват по-задълбочени анализи на съществуващите решения по отношение използването на ресурси, издръжливост, износване и експлоатационни разходи, както и да търсят алтернативи. Примери за това как дигитализацията и устойчивостта могат да бъдат комбинирани за постигане на оптимален ефект в ежедневните операции също бяха демонстрирани в Хановер.

За втора поредна година роботиката бе тема на Schaeffler, заемаща централно място на щанда на компанията по време на Hannover Messe. Миналата година акцентът бе поставен изключително върху дигиталните технологии, а тази година за първи път бе представена значително разширената продуктова гама от прецизни вълнови предавки и сензорни вълнови предавки, които са предназначени за използване в роботи със съчленена ръка и полезна товароносимост до около 20 kg. „Ние внедряваме иновативен подход с интегрирани сензори за въртящ момент, както в конструктивно, така и в технологично отношение. Такъв подход предизвика сериозен интерес сред нашите клиенти, при които бяха тествани пилотните проекти“, обясни г-н Мозеберг.

Schaeffler представи в Хановер и своето портфолио от високопрецизни планетарни редуктори от серията PSC за индустриални роботи. Те се характеризират с десет пъти по-малка хлабина при усукване и три пъти по-дълъг експлоатационен живот от пазарния стандарт. „Такива големи скокове в развитието на решенията рядко се наблюдават в машиностроенето и позволяват отварянето на нови области на приложение“, коментираха още от Шефлер България.

Източник на снимковия материал: Шефлер България, Schaeffler

Тагове: Schaeffler Group, изложение, индустрия, производство, процесна автоматизация, роботизация, хранително-вкусова промишленост, Шефлер България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Шефлер България ООД
http://www.schaeffler.bg