FANUC – партньор на първия международен шампионат по програмиране на роботи

12.08.2019 г.4 мин.

In Macedonian


Световният лидер в индустриалната автоматизация и роботизацията FANUC и глобалната организация WorldSkills, насърчаваща развитието на професионалните и технически умения и компетенции, ще си партнират в изпълнението на проект, подкрепящ младите специалисти в оживяването на роботи. Тази година двамата партньори ще бъдат домакин на международно състезание за системни интегратори на роботизирани решения, което ще се проведе в Казан, Русия, информираха за Инженер.bg от ФАНУК България.

 

Организацията WorldSkills се е посветила в изпълнението на този вид дейност от 1947 г. Посредством световни първенства и състезания сред 80 държави-членки, WorldSkills се стреми да популяризира развитието и усъвършенстването на техническите умения в глобален мащаб, изграждайки доверие в младите хора, укрепвайки общностите и стимулирайки икономиките на страните.

 

В края на август 2019 г. за първи път руският град Казан ще се превърне в арена за битка между млади професионалисти, които ще могат да премерят сили в програмирането на роботи. „Въпреки че този шампионат е пилотен, FANUC и WorldSkills се надяват в бъдеще да го затвърдят като регулярна практика“, коментираха от българския офис на FANUC. „За тазгодишната изява Казан очаква да привлече участници от близо 60 държави и региона, както и над 250 000 зрители“, уточниха още те.

 

 

„FANUC притежава повече от 40 години опит в разработването на роботизирана техника за индустрията. Компанията е инсталирала над 550 000 робота в най-различни производства по целия свят“, разказва г-н Шиничи Танзава, президент и главен изпълнителен директор на FANUC Europe. „За нас е чест и удоволствие да бъдем глобален партньор на WorldSkills и да дадем шанс на младите хора да научат повече за програмирането на роботи. Самите ние сме изградили обучителни центрове към голяма част от нашите заводи по света, в които предлагаме обучение за клиентите ни за програмирането на роботите. Надяваме се, че участниците в това съревнование ще могат да покажат и използват своите познания, за да подобрят и възможностите си за кариерно израстване“, добави г-н Танзава.

 

 

„FANUC показва, че професионалните умения и компетенции са пряко свързани с иновациите и автоматизацията“, посочва г-н Александър Амири, ръководител на отдел „Спонсорства и партньорства“ в WorldSkills. „Ангажираността на FANUC като наш глобален партньор ще помогне на младите специалисти по целия свят да разгърнат своите умения и пионерски дух, които ще им бъдат необходими да откликнат на промените в индустрията“, допълни още той.


 

Това не е първото сътрудничество на FANUC и WorldSkills. В миналото двата партньора са работили успешно в реализацията на проект на национално ниво. „Във Франция бяхме организатори на национално състезание за индустриални роботи“, заявиха в заключение от ФАНУК България.


Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: ФАНУК България, FANUC, WorldSkills

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/