Bodor Laser със световен дебют на първата машина за фиброоптично лазерно рязане с мощност 40 kW

26.03.2021 г.5 мин.

През 2020 г. Bodor Laser представи официално първата машина за фиброоптично лазерно рязане със свръхвисока мощност от 40 kW. Събитието се проведе в Центъра за иновации и развойна дейност на компанията. „През годините тя винаги е била на едно от първите места в този отрасъл благодарение на големия си потенциал в научноизследователската и развойната дейност. Това е основата за постигането на този нов връх в лазерното рязане – машина с мощност 40 kW, която на практика предефинира използваната технология“, коментират за Инженер.bg от фирма Бодор България, партньор на Bodor Laser у нас.

Пресконференцията бе посетена от представители на китайското правителство, от водещи специалисти от областта на машиностроенето, както и от десетки журналисти от авторитетни медии. В същото време Bodor Laser излъчи директно през облак пресконференцията за клиенти в целия свят, които се интересуват от лазерната индустрия, привличайки близо един милион зрители онлайн.

По време на пресконференцията, г-н Янг Шугуанг, генерален мениджър на научно-изследователската и развойната дейност на Bodor, представи новите изделия и демонстрира процеса на рязане с мощност 40 kW. „С напълно обновения диапазон от дебелини на обработваните детайли, прецизност и скорост на рязане Bodor Laser 40 kW разширява областта на приложение и създава нови стандарти в областта на лазерното рязане. Максималната дебелина на рязане на Bodor Laser 40 kW може да достигне 200 mm, което означава, че в рамките само на 5 години този показател се е увеличил 10 пъти“, поясниха от Бодор България.

През 2015 г., първата на лазерно рязане с висока мощност в Китай, започва масово производство на машини с мощност 6000 W, които тогава могат да режат детайли с максимална дебелина от 20 mm.

Комплексната ефективност на обработката с новите фиброоптични лазери Bodor Laser 40 kW е увеличена с 50 – 80%, скоростта на рязане на 20 mm въглеродна стомана може да достигне 6 m/min, а на детайли от въглеродна стомана с дебелина 30 mm – съответно до 2.4 m/min. Освен това, Bodor Laser 40 kW поддържа специални функции като автоматична компенсация за прегряване при рязане на детайли с голяма дебелина, интелигентно пробиване с превишена максимална скорост, подобрена защита + ефективно отстраняване на праха и т.н.

Дейността на компанията Bodor Laser е съсредоточена в областта на лазерното рязане, използвайки иновативни технологии и предоставяйки надеждни сервизни услуги. Нейното кредо е, че лазерните технологии ще променят човешкия живот.

През 2019 г. Bodor Laser отбеляза дебюта на машините си за фиброоптично лазерно рязане с мощност 25 kW и 30 kW, които се превърнаха във флагман на лазерното рязане с висока мощност. „С дебюта на лазерите Bodor Laser 40 kW компанията заяви още веднъж своето лидерско място в този отрасъл. Както се казва, това, за което мнозинството хора могат само да мечтаят, се намират единици, които да го реализират“, коментираха от Бодор България.

Фиброоптичният лазер с мощност 40 kW може да изведе технологията за лазерно рязане на по-високо ниво, да премахне повечето ограничения при лазерната обработка и да разшири областите ѝ на приложение. Потребителите вече ще могат да режат не само по-дебели детайли, но и ще извършват по-бърза, по-качествена и по-рентабилна обработка, с което да повишат ефективността си, да намалят разходите и съответно да намерят повече пазари.

„Към днешна дата в света работят над 200 машини Bodor Laser 10 kW и над 20 машини с мощност 20 kW. Официално е подписан и първият договор за доставка на машини с мощност 30 kW, а лазерите с мощност 40 kW вече направиха своя пазарен дебют. За компанията това е отправна точка, от която започва нов етап в технологичната революция на лазерната технология. Тя ще разшири спектъра от области на приложение и ще даде възможност на десетки хиляди производствени предприятия да се трансформират и да усъвършенстват веригата си за създаване на добавена стойност“, заявиха в заключение от Бодор България.

Източник на снимковия материал: Bodor, Бодор България

Тагове: Bodor Laser, Бодор България, лазерни технологии, машиностроене

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бодор България ЕООД
http://www.bodor.bg