Best Engineering Week 2017: Млади инженери изумиха журито с креативност и свежи идеи

13.04.2017 г.5 мин.

Кариерното събитие Best Engineering Week (BEW) се проведе тази година от 28-ми март до 6-ти април., а тържественото награждаване на победителите бе част от форума „Аз, инженерът”, за което Инженер.bg вече ви разказа. Осем водещи компании от различни сектори се включиха в тазгодишното издание на BEW, предизвиквайки участниците с различни казуси в областта на технологичните решения и инженерното предприемачество. Желаещите да се включат в надпреварата бяха разпределени в отбори, а задачата им бе да проявят креативност, знания и екипна работа. „Изненадани сме от добрите решения, които отборите дадоха по сложните казуси, които измислихме за тях”, споделиха представители на участващите компании. Студентската организация Best Sofia е инициатор на състезанието за най-добри инженери, на което Инженер.bg бе генерален медиен партньор.


„Инициативата е насочена към успешното развитие на студенти в технологичната сфера. Ние знаем колко е важна подкрепата за младите инженери”, коментира по време на церемонията по закриването на BEW Гергана Георгиева, президент на Best Sofia към ТУ-София, организатори на събитието.Участниците, разпределени в отбори, получиха истински предизвикателства от страна на компаниите, които се включиха в инициативата. SAP, Vivacom, Либхер, Unicredit Bulbank, Melexis, Interoute, Граммер и Кока-Кола ХБК България зададоха различни казуси на отборите си според сферата на дейност на компанията, с които да представят максимално правдиво реалния работен дух пред бъдещите специалисти и да предизвикат тяхното нестандартно мислене и умения за работа в екип.В заключителната част на състезанието победители и победени бяха наградени, а всички фирмени представители не скриха учудването си от креативните решения, до които са стигнали отборите. И осемте участващи компании акцентираха върху важността на участието им в подобни инициативи, за да се доближи максимално бизнесът до образованието и до нуждите на бъдещите инженери.


„Участието на Melexis в BEW е дейност с висок приоритет за нас, за да насочим младите специалисти в началото на тяхното инженерно развитие”, заявиха от компанията по време на награждаването.От Либхер пък дори ще предложат получените идеи за обсъждане на по-високо ниво в производството на компанията. Техният казус бе насочен към оптимизация на енергийната ефективност на хладилните уреди – актуална тема, по която на отборите помагаха двама ментори от компанията. В крайна сметка победил е отборът с по-реално приложими идеи, а ярко откроилите се студенти веднага получиха предложения за работа. „Вече разговаряхме с участниците с по-иновативно мислене и обсъдихме възможностите пред тях. Повечето студенти са 3-ти и 4-ти курс и ние им предложихме варианти за стипендиантски програми, стажове и постоянна заетост”, разясни веднага след церемонията г-жа Спаска Станкова, специалист човешки ресурси от Либхер.


„Не очаквахме толкова добро представяне от всички 12 студенти, които разплитаха нашия сериозен казус”, коментираха от Граммер по време на награждаването.Три отбора се бориха за първото място с предизвикателството на Кока-Кола ХБК България. „Участваме за първи път на това събитие и искаме да покажем при една традиционно търговска и рекламна марка, каквато е Кока-Кола, има място и за младежи от техническите специалности”, казаха от компанията.


Официалната част на събитието премина в Best Company’s night - кариерен коктейл, на който участници и представители на компаниите имаха възможност да поговорят на чаша вино в неформална обстановка.

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/