Шефлер България: На iVT Expo 2024 Schaeffler представи решения за електрифициране и дигитализиране на транспортна техника

11.07.2024 г.4 мин.

По време на iVT Expo Cologne 2024, водещ международен търговски панаир за индустриални технологии и автомобилни компоненти, Schaeffler представи разширената си продуктова гама от технологични решения за специални транспортни машини Off-Highway. „Форумът се проведе на 26 и 27 юни в Köln Messe, като тематичният му акцент бе поставен предимно върху системите за електрификация и дигитализация на мобилни селскостопански и строителни машини, както и върху технологиите за обработка на материали. Schaeffler подчерта ангажимента си към устойчивостта и подкрепата си за прехода към високоефективна и неутрална по отношение на климата икономика в сектора на специалните транспортни средства“, съобщиха за Инженер.bg от Шефлер България.

Електромеханичните линейни задвижвания заеха централно място в продуктовата гама на Schaeffler, която бе представена на iVT Expo в Кьолн. С придобиването на шведската компания Ewellix, специализирана в технологиите за линейно движение, Schaeffler се позиционира като доставчик на комплексни решения. На своя изложбен щанд Schaeffler демонстрира също интелигентни сензорни решения за специализирани транспортни машини, както и електрически двигатели за тягови задвижвания и спомагателни агрегати за извънгабаритна транспортна техника.

Високоефективни задвижващи механизми за линейно движение в тежки експлоатационни условия

Schaeffler показа широка гама от ефективни решения за линейно движение под марката Ewellix. Акценти по време на панаира бяха актуаторите Ewellix CASM – ново поколение високопроизводителни електромеханични задвижвания. „Те предлагат впечатляваща подемна сила до 15 t, при това с максимална точност на позициониране. Тези задвижващи механизми осигуряват гъвкавост и прецизност на операциите за повдигане и накланяне, като същевременно изискват захранване от само 24 V и стандартизирана аналогова или CAN комуникационна система за управление от страната на машината“, поясниха българските специалисти.

Сензори за измерване на сила

Сензорите LoadSense-PIN на Schaeffler осигуряват ефективен контрол на натоварването. Това сензорно решение се състои от малък стоманен цилиндър, който е пресован в отвор на съответния компонент и измерва натоварването върху околната структура. Тензометричен датчик, разположен директно върху цилиндъра по технологията Sensotect на Schaeffler, записва тези промени и ги прехвърля в аналогова форма или към системата за управление на машината чрез комуникационна шина. Това позволява измерване на усилията и предоставя информация за натоварването върху компоненти като оси или редуктори, както и за разпределение на теглото, което е необходимо за осигуряване на безопасността при използване на подемни механизми.

Електрически двигатели от Schaeffler с максимална плътност на мощността

В качеството си на тягови задвижвания или спомагателни агрегати в извънгабаритната транспортна техника, електрическите двигатели от Schaeffler предлагат максимална надеждност и не изискват поддръжка.

„Тези задвижващи решения с максимална плътност на мощността на двигателя от приблизително 5.1 kW/kg улесняват ориентираното към бъдещето преминаване от двигатели с вътрешно горене към електрически двигатели за сегмента на извънгабаритната транспортна техника и допринасят значително за намаляване на емисиите на CO2“, допълниха още от Шефлер България.

Източник на снимковия материал: Шефлер България, Schaeffler

Тагове: дигитализация, електродвигател, електрозахранване, изложение, сензори, транспортна индустрия, Шефлер България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Шефлер България ООД
www.schaeffler.bg