Фанук България ще вдъхнови млади таланти по време на Робо Лига България на 25 ноември в Интер Експо Център

01.11.2017 г.3 мин.

Световният лидер в областта на индустриалната автоматизация и роботизацията Fanuc ще вземе участие в тазгодишното издание на форума за развитие и обмен на идеи в областта на роботиката Робо Лига България. Събитието ще се проведе на 25 ноември (събота) от 10:00 часа в Интер Експо Център – София и ще заложи на интересна и развлекателна програма. Еднодневният маратон ще обедини Национално състезание с любителски роботи, демонстрации на иновативни роботизирани решения, работилници и презентации на тема „Роботика“.


По време на проявата Фанук България ще представи своя демо клетка с интелигентния миниробот LR Mate 200iD/4S, наред с атрактивни презентации. „Присъстващите ще имат възможност да станат свидетели още веднъж на впечатляващи демонстрации с изключително компактния 6-осов робот с къса ръка, проектиран специално за ограничени пространства и малогабаритни машини“, обявиха за Инженер.bg от компанията.


Моделът е най-лекият в гамата LR Mate и с тегло само 20 kg може да бъде монтиран почти навсякъде. LR Mate 200iD/4S се предлага също и с набор от опции, включително интегрирана интелигентна функционалност (визуално разпознаване и сила) и окомплектовки за специални приложения“, уточниха още от дружеството.


Робо Лига България се провежда за пета поредна година и има за цел да покаже как утвърдени специалисти и любители от различни сфери (образование, наука, бизнес, производство и дизайн) обединяват сили, за да представят своето най-добро технологично решение. „Чрез подобни състезания младите хора на България имат повече мотивация и възможности за развитие. Роботите са добро хоби за свободното време, развиват много технически умения и познания в областта на електрониката, математиката и физиката. Роботиката може да запознае всеки млад човек с много приятели от целия свят, да го направи конкурентен и да превърне любознателността му в прекрасна професия“, заявиха в заключение от Фанук.


 

Повече информация за Фанук България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg, Фанук България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/