ФАНУК излезе от границите на щанда си, за да направи възможни партньорски технически иновации по време на MachTech

30.05.2019 г.4 мин.

Традиционно впечатляващо, присъствието на ФАНУК България на международния технически форум MachTech & InnoTech през тази година се разпростря широко извън границите на собствената им изложбена площ. Роботи на японския производител присъстваха на щандовете на редица партньорски компании на ФАНУК, като по този начин направиха възможни иновативни решения в машиностроенето, които привлякоха стотици гости от различни сектори на промишлеността. „Демонстрацията на съвместната ни работа с доказани български фирми е още един начин да затвърдим позицията си на водещ производител на роботизирани решения“, коментираха пред Инженер.bg от българското дружество на FANUC.Какво видяха посетителите на MachTech & InnoTech на щанда на ФАНУК България?


Атракция за всички гости на изложението бе индустриалният робот на FANUC, модел SR-3iA, който се отличава с изключително висока скорост и 360° обсег на работа. А товароносимостта му е 3 kg. Заради тези си характеристики той намира широко приложение в различни индустриални сектори.


„Решенията Robodrill и Roboshot също намериха място на изложбената ни площ, но ги представихме с решения за автоматизация. Изцяло електрическата шприцмашина Roboshot бе оборудвано с робот, а към универсалния обработващ център Robodrill инсталирахме и колаборативния робот CR-7iA”, обясниха от компанията.


Къде още открихме роботи на FANUC?


Работна клетка с робот на FANUC и 3D скенер от ДитраЗа първи път в България фирма Дитра показа комбинация между робот и 3D скенер. „Такова решение е изключително ефективно и гъвкаво, като позволява автоматизиране на процесите по измерване и контрол на готови детайли, повишавайки производителността и намалявайки риска от човешка грешка“, заявиха от Дитра.


На щанда на компанията бе представена работна клетка с робот на FANUC, модел LR Mate 200iD, и скенер Creaform от серията HandySCAN. Тази конфигурация позволява даден детайл да се сканира бързо и прецизно, след което резултатът се съпоставя с CAD модела му и се отчитат евентуалните отклонения. „Целта на подобно решение е да се елиминира монотонният ръчен труд и вероятността от грешка, като по този начин се повиши скоростта и производителността на целия процес. Същевременно се изисква по-висока квалификация на оператора“, коментираха специалистите от Дитра. Още едно предимство на решението е, че заради неговата компактност и мобилност изключително много се оптимизира логистиката на производството.


Роботизирано заваряване от РедкоОще едно роботизирано решение с продукт на FANUC, но този път за заваръчната индустрия, видяхме на щанда на Редко. От компанията показаха колаборация между заваръчно устройство Fronius и робот ArcMate 100iC.


Високи технологии и в хранителната индустрия от СимлоджикВисокотехнологично решение за автоматизация на пакетирането в хранително-вкусовата промишленост открихме на щанда на Симлоджик. Конвейрното решение е оптимизирано чрез комбинацията от две камери и два робота на FANUC – LRMate 200iD7e и M-2iA.


Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Симлоджик ЕООД
http://www.simlogic.bg/index_bg.html

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/