FANUC отбеляза 37 години присъствие у нас с коктейл по време на MachTech & Innotech 2018

03.04.2018 г.5 мин.

In Macedonian


37-години присъствие у нас отпразнува ФАНУК България в рамките на тазгодишното си участие на международното специализирано изложение MachTech & Innotech, което се проведе от 26 до 29 март в София. Българското дружество е дъщерно на световния лидер в роботизацията FANUC и ознаменува годишнината от откриването на своя офис у нас със стилен коктейл, презентация на първото корпоративно видео за проект на компанията, реализиран в страната, и впечатляваща изява в изложбена зала 4 на Интер Експо Център (ИЕЦ) в столицата.


На 27 март 2018 г. ФАНУК България посрещна свои отбрани партньори, сътрудници, клиенти и приятели в коктейлната зала на 7-мия етаж на ИЕЦ, София. Сред официалните гости на събитието бяха г-н Хироюки Харада, вице президент на FANUC Europe, както и японският посланик у нас Н. Пр. Масато Ватанабе.


„На 27 март 1981 г. с решение на Министерски съвет FANUC започва своята дейност в България. Нямаше по-подходяща дата, на която да отбележим рождения ден на ФАНУК у нас“, заяви в приветствието си към гостите на коктейла управителят инж. Христо Гилищаров. Дъщерното дружество у нас отговаря и за дейността на FANUC в Гърция, Македония, Кипър и Албания.По време на празненството бе представено първото корпоративно видео на FANUC за България, в което е отразено сътрудничеството на компанията с друг утвърден производител, а именно фирма TESY.


Гостите на презентацията имаха възможността да се запознаят с част от впечатляващата история на японския технологичен гигант. „За всяка продуктова категория работят по 10 развойни лаборатории“, поясни г-н Гилищаров. Той разказа и за фабриката за стругови операции, в която роботи произвеждат роботи. „Заводът може да функционира повече от седмица, без да се налага човешка намеса“, допълни г-н Гилищаров.Тазгодишното участие на ФАНУК България на MachTech & Innotech премина с впечатляващо присъствие. Oбщо 7 робота на FANUC бяха изложени в ИЕЦ, а на щанда си дружеството представи за първи път пред българска публика колаборативния робот CR-7iA, както и най-новото попълнение в продуктовото си портфолио – роботизираната клетка за заваряване ARC Mate 100iC.


В момента роботизацията е изключително актуална тенденция във всички сектори на промишлеността, а не е тайна за никого, че FANUC разполага с най-богата гама от възможности и решения“, допълниха от компанията.CR-7iA е компактно и гъвкаво решение за еднообразни, повтаряеми операции, които отнемат време. „Тайната и най-голямото предимство на колаборотивните роботи като него е, че те не се нуждаят от ограждения. Благодарение на вградената сензорна технология, роботът спира автоматично при допир с друг обект, което го прави безопасен и ефективен“, поясниха от компанията.Специалистите от ФАНУК България представиха на своите гости и традиционно предпочитани разработки – универсалния вертикален обработващ център ROBODRILL и машините за фрезоване и струговане с ЦПУ ROBOSHOT.


Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/