Фанук България към студентите по автоматизация: „Бъдещето на производството е във вашите ръце“

02.12.2017 г.5 мин.

Фанук България, водеща компания в сферата на индустриалната автоматизация и роботизацията, бе домакин на среща със студенти от специалност „Автоматизация на производството“ на Технически университет – София. На нея дружеството подробно запозна бъдещите инженери със своята история и дейност. Събитието се проведе в офиса на Фанук в столицата, в който младежите с интерес и възхита попиваха всяка дума на висококвалифицираните и доказани специалисти от фирмата.


 

С приветствено слово срещата откри инж. Христо Гилищаров, управител на Фанук България. Той накратко представи компанията, обръщайки сериозно внимание на сервизната й дейност. „Fanuc е представена в нашата страна още от началото на 80-те години, като филиалът у нас отговаря за няколко държави от региона – България, Гърция, Кипър, Албания и Македония“, коментира г-н Гилищаров, давайки думата на инж. Валентин Тенев.

 

 

„Бих искал първо да ви поздравя с избора на нашата професия. Знаете, че навсякъде, където се изисква висока ефективност, се налага автоматизация на процесите и бъдещето на производството у нас, а и не само, е във вашите ръце“, заяви г-н Тенев на младите специалисти.

 

Той продължи своята презентация с важни исторически факти от глобалното развитие на Fanuc и положителните финансови резултати от дейността на компанията. „Радостен факт за нас е, че през последните няколко години продажбите на групата са нараснали в пъти, което превръща компанията в световния номер 1 доставчик на средства за автоматизация. Fanuc предлага най-големия избор от роботи с цел да удовлетвори нуждите на най-широк кръг от приложения и индустрии“, обясни експертът. „Глобалната компания притежава най-обширната гама от роботи в света, представена от над 100 различни серии с товароносимост от 0.5 до 2300 kg. Най-силният робот – модел M-2000iA/2300 с товароносимост 2.3 t и работен обхват 3734 mm, който спокойно може да замести кран, е част именно от портфолиото на компанията. Друг модел, с който Fanuc се гордее, е CR-35iA – това е първият в света колаборативен робот с товароносимост 35 kg. Сред рекордите на дружеството е и общият брой инсталирани роботи в най-различни производства по цялото земно кълбо – повече от 400 000“, добави още той.


 

В своето представяне инж. Тенев разказа и за важността на сервизната дейност на Fanuc, наред с непрекъснато нарастващия обхват от потенциални приложения. „Благодарение на роботизираните решения на японския лидер, всеки клиент си гарантира 99.99%, опростена работа, оптимизиран разход на енергия, резервни части до края на работния цикъл и мн.др. Промишлените роботи намират най-голямо приложение в опасни, физически трудоемки и неатрактивни дейности за човека, например в химическата индустрия, фармацевтиката, боядисването, при продължителен еднообразен труд, при манипулиране с големи тежести, при липса на специализирани кадри и т.н. Предимствата, които те предоставят, са безбройни, наред с висока повторяемост и точност, бързина, гъвкавост, повишена ефективност и др.“, подчерта специалистът.


 

В края на събитието любезните домакини запознаха нагледно гостите с най-лекия представител на серията LR Mate  интелигентен, 6-осов миниробот LR Mate 200iD/4S, с CNC-управление на компанията и други машини и оборудване, намиращи се в офиса на Фанук България.

 


Повече информация за Фанук България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/